Hlavní obsah

Taktika, kterou ženy používají, když soupeří o muže

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Reklama

Líbí se vám, proto hodláte použít všechny zbraně, které vám příroda nadělila. Zadíváte se mu do očí, olíznete si rty a předvedete mu kočičí chůzi. A na zahnání případných sokyní použijete jednoduchou taktiku, která funguje jako varovný signál odhánějící konkurenci. O co jde?

Článek

Flirtovat a svádět se dá bez slov, jen pomocí řeči těla. Že o někoho máte zájem, prozradí třeba delší zírání na jeho ústa. Prsty v ústech v kombinaci s upřeným pohledem pak představují výmluvnou a nezaměnitelnou výzvu: „Chci tě.“ Jakmile od protějšku dostanete signál, že je k bližšímu kontaktu svolný (usměje se, natočí se k vám celým tělem a podobně), přichází fáze číslo dvě – dotyk.

Jak muži poplést hlavu?

Když se chcete s někým sblížit, neexistuje lepší způsob než přiložit konečky prstů na jeho ruce nebo záda (jedná se o bezpečné zóny, které prvoplánově nevyvolávají vzrušení). Pak už je to taková malá loterie. Celý proces namlouvání totiž mohou zhatit dvě věci. Za prvé, v těsném osobním kontaktu zjistíte, že se třeba vůbec fyzicky nepřitahujete (chybí pověstná chemie), a za druhé – konkurence si brousí drápky.

Jak se ženy svých sokyní zbavují? Na to se zaměřili vědci z pensylvánské Bucknellovy univerzity. „Zajímalo nás, zda a jak dámy neverbálně signalizují, že mají zájem o flirt. Předmětem našeho bádání ale bylo také to, jakým způsobem jiné ženy varují, že si mají dát pozor,“ uvedl psycholog Joel Wade.

Foto: Mr.Exen, Shutterstock.com

Tenhle je můj, tak se nenamáhej!Foto: Mr.Exen, Shutterstock.com

Oční kontakt: základní sváděcí technika

Vědecký tým nejprve požádal 91 heterosexuálních žen, aby přemýšlely o situacích, ve kterých soutěžily s jinými ženami o mužský zájem. Měly popsat neverbální chování, které v takových chvílích používají. Vznikl tak seznam jedenácti způsobů flirtovacích technik a pochopitelně se na něj dostal i oční kontakt, který se označuje za alfu a omegu svádění. „Funguje to tak, že když se na někoho při rozhovoru upřeně díváte, ošálíte jeho mozek. Tento orgán si totiž pamatuje, že když se na jeho majitele někdo díval takhle dlouho a často, byl zamilovaný. Takže si odvodí, že se daný člověk nachází ve stejné situaci,“ objasnila sexpertka Tracey Cox.

Kromě dlouhého pohledu patří podle účastnic výzkumu k háčkovacím taktikám i svůdný tanec v pánském zorném poli, úsměvy, doteky, chichotání a flirtování s jinými muži. Následně tohle všechno výzkumníci převedli do praxe: proti ženám postavili 50 mužů a vyzvali je k jejich svádění. Jak to dopadlo?

Výstražný signál nemají jen zvířata

Jelen lesní, který se pokouší o přízeň laně, zastrašuje jiného samce zvukovými signály. Ale co žena? Zjistila vědci něco? K vybranému samci se přiblíží, směje se jeho vtipům a nastavuje mu tělo tak, že je nemožné, aby se jí nedotkl. Ovšem souběžně s tím upřeným, pichlavým a výmluvným pohledem upozorňuje potencionální soupeřku/y, že tento muž už není k mání. Jestli to zabírá? Slabší a neprůbojnější povahy se uchylují do ústraní a již nebojují, ale pro aktivní a sebevědomou divošku je to spíš pozvánka k porovnání sil. Kdo bude lepší? To ukáže i výběr samotného muže.

Reklama

Načítám