Hlavní obsah
Foto: Rimma Bondarenko, Shutterstock.com

Foto: Rimma Bondarenko, Shutterstock.com

Znáte skyr, tradiční islandský mléčný výrobek? Zkuste z něj vyrobit zajímavou a trochu zdravější variaci na italské tiramisu. Budete překvapeni jeho svěží chutí.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Dezert
  • 350 g skyru
    7
  • 200 g mascarpone
    7
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 6 ks cukrářských piškotů
    1
    3
  • 100 ml kávy espresso
  • 1 lžíce mandlového likéru amaretto
Na ozdobu
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 hrst malin
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Uvařte černou kávu, přidejte do ní lžíci likéru a nechte vychladnout.

02.

Promíchejte nebo ušlehejte skyr, mascarpone, cukr a citronovou šťávu. Nalámejte cukrářské piškoty, umístěte je na dno pohárků a přelijte trochou kávy s likérem. Navrstvěte na ně hotový krém.

03.

Dezert nakonec posypte kakaem a dozdobte malinami.

Láká vás odlehčená obměna tiramisu?

Načítám