Hlavní obsah
3,3
(29)
Foto: lavizzara, Shutterstock.com

Foto: lavizzara, Shutterstock.com

Máte rádi recepty, s jejichž přípravou nestrávíte moc času? Pak pro vás máme skvělý a zdravý tip! Tato sladká plněná brambora vás zasytí a přitom je vhodná i při dietě!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 ks batátů
  • 1/4 hrnku zakysané smetany
  • 1/2 hrnku sterilovaných červených fazolí
  • 1/2 hrnku čerstvých hub
Článek

Postup

01.

Batát očistěte, osušte a propíchejte na několika místech vidličkou. Předehřejte troubu na 210 °C. 

02.

Vložte batát na plech vyložený pečicím papírem a pečte do změknutí (asi 40 minut). Mezitím si uvařte fazole a houby nakrájejte na malé kousky.

03.

Batát nechte trochu vychladnout a odkrojte jeho horní část. Lehce vydlabejte a naplňte zakysanou smetanou či řeckým jogurtem, houbami a uvařenými fazolemi. Podávejte ihned, teplé.

A jak připravujete sladkou bramboru vy? 

Reklama

Související témata:

Načítám