Hlavní obsah

Slaná „bublanina“ s masovými kuličkami a cherry rajčátky

Hodnocení:
(14)
Foto: Ondřej Hošt
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
55 minut
Náročnost
nízká

Jste fandou mletého masa a máte ze všeho nejraději masové kuličky? Co takhle s nimi upéct bublaninu na slano! Tenhle netradiční recept spojuje to nejlepší z nadýchaného těsta, masových kuliček a doplněný o cherry rajčátka prostě nemá chybu. Uvidíte sami!

Ingredience pro:
1 forma o průměru 26 cm
Na těsto
  • 4 vejce
  • 400 ml 33% smetany ke šlehání
  • 150 ml mléka
  • 6 lžic bramborového škrobu
  • sůl
  • čerstvý mletý pepř
  • muškátový oříšek
  • 1 lžíce bazalky
  • máslo na vymazání
Na kuličky
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce hladké mouky
  • řepkový olej
  • sůl
  • pepř
Na ozdobu
  • 10 cherry rajčátek
  • 1 snítka čerstvé bazalky
Článek

Postup

Krok 1: Z masa, žloutku, hladké mouky, soli a pepře umíchejte tuhou hmotu, ze které připravte asi 10–12 masových kuliček. Ty následně opečte dozlatova na rozpáleném oleji.

Krok 2: Vyšlehejte celá vejce do světlé pěny a postupně k nim zašlehejte smetanu ke šlehání, mléko a škrob. Směs dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a vmíchejte do ní bazalku. Nakonec ji nalijte do máslem vymazané koláčové formy (je lepší zvolit tu neotevírací, aby vám nevytekla). Do tekutého „těsta“ pak naskládejte masové kuličky a cherry rajčátka jako třešně do bublaniny a dejte péct na 40 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Co říkáte této bublanině naslano? Pokud chutná, vyzkoušejte i slaný koláč s karamelizovaným česnekem a tymiánem nebo masové kuličky z trouby.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama