Hlavní obsah

Smůla se jim lepí na packy: tyto psíky z útulků nikdo nechce

Foto: DogPoint

Foto: DogPoint

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kouzelná atmosféra blížících se svátků dokáže divy. Možná, že v tomto čase najdou domov i zvířecí senioři či pejsci s problémovou povahou, kteří žijí za zdmi útulků už příliš dlouho. Pomůžete jim?

Článek

Neděláme si iluze, že najdeme stovky zájemců. Ostatně k dobrému konci jich stačí jen deset. Právě tolik psíků vám dnes představíme. Ani jeden z nich neměl štěstí na milující rodinu. Podaří se jim nakonec najít ideální domov, nebo jsou odsouzeni prožít celý život v útulku?

Kulda (7) 

Tento sedmiletý fešák hledá své doma už třetím rokem, a i přes jeho přátelskou povahu to s ním potenciální páníčci nebudou mít zrovna jednoduché. Stresové situace nezvládá příliš dobře, a pokud se ocitne pod tlakem, může se po člověku ohnat. Dělá však velké pokroky, což je znát třeba u veterináře. Ačkoliv bylo zprvu takřka nemyslitelné Kuldu bezpečně vyšetřit, dnes už si sám vyskočí na ošetřovací stůl. Žít by chtěl daleko od ruchu velkoměsta, v klidném prostředí a s trpělivým majitelem, bez dětí či dalších zvířátek. Najde se někdo takový? S žádostí o adopci se obraťte na útulek DogPoint.

Foto: Archiv útulku

Kulda už svého páníčka netrpělivě vyhlíží Foto: Archiv útulku

Bart (6) 

Původní majitel se Barta vzdal kvůli jeho vzdorovitému chování. Jedná se o šestiletého křížence teriéra, tak mu temperamentní povaha byla přidělena do vínku. Potřebuje zaměstnat, protože když se nudí, neváhá vycenit zuby. Z tohoto důvodu je pro začátečníky a k dětem zcela nevhodný. Co se mu ovšem nedá upřít, je jeho inteligence. S pomocí pozitivní motivace můžete Barta snadno naučit mnohým dovednostem a hrám. Jakmile vám začne věřit, promění se v neskutečného mazla, který touží po pohlazení. Pejsek se nachází stejně jako Kulda v útulku DogPoint.

Foto: Archiv útulku

Bart je pěkný rošťák, ale inteligenci mu upřít nelze Foto: Archiv útulku

Gaston (10) 

Změna rodinné situace už majitelům bostonského teriéra nedovolila společné soužití s čtyřnohým parťákem, a tak se domluvili s útulkem Naděje pro čtyři packy, že se mu pokusí najít nový domov. Zatím však bezúspěšně. Do modrých kukadel se sice není těžké zamilovat hned na první pohled, ale vyjít s Gastonovou povahou už tak snadné není. Z jedné adopce se bohužel vrátil, a tak pokukuje po nové rodině, která by to myslela vážně a jen tak to s ním nevzdala. Gastonek byl vždy zvyklý žít v bytě, a pokud jej necháte o samotě, nemusíte se bát, že by vám ničil věci či nábytek. Před lety byl napaden cizím psem, proto s nimi příliš nevychází, na ostatní žárlí a je schopen je i napadnout.

Foto: Archiv útulku

Do pomněnkových očí Gastona se nelze nezamilovat Foto: Archiv útulku

Filip (10) 

Tenhle drsnosrstý jezevčík je opravdový drsňák. Život se s ním totiž vůbec nemazlil. Po smrti milovaného majitele zůstal zavřený v tmavé kůlně, protože se o něj neměl kdo postarat. Tam ho chodil pravidelně krmit jistý pán, jenže vystrašený Filip se vůči němu začal projevovat agresivně. Aby také ne, když se bál. Nakonec přestal jíst, a kdyby se o vyhublém pejskovi nedozvěděla milá paní, která začala jednat s útulkem Voříškov, bůhví, jak by to s ním dopadlo. Dnes vypadá jak model ze zvířecího magazínu, šrámy na duši mu však zůstaly. Doma si majetnicky brání svůj prostor a při manipulaci neváhá použít zuby. I proto se vrátil z adopce. Jakoby toho nebylo málo, Filip má nemocné ledviny. Náklady na jeho léčbu však hradí útulek. Najde se mezi vámi zkušený pejskař, který touží po čtyřnohém parťákovi?

Foto: Archiv útulku

Drsňák Filip potřebuje zásadového a trpělivého páníčka Foto: Archiv útulku

Myška (4)

Sněhobílá psí slečna klame svým nevinným vzhledem, žádný andílek v ní ale nedřímá. Roční štěně přivezl do útulku U Šmudliny v Tachově majitel, který zcela zanedbal socializaci. S okolním světem nepřišla do styku. Neznala cizí lidi, nevěděla, co je auto, a uvyklá nebyla ani na městský ruch. Přestože ušla velký kus cesty, zvyknout si na novou rodinu jí může trvat dlouhé měsíce. Myška je veselá, hravá a velmi temperamentní. O zájemce nemá kříženka huskyho díky fotkám nouze, ale jakmile se s ní seznámí tváří v tvář, adopci raději rovnou vzdají. Proto vyhlašujeme konkurz na toho nejtrpělivějšího páníčka! Měl by mít domek na okraji města či vesnice s dobře zabezpečenou zahradou a alespoň jednoho psího kámoše, se kterým se Myška vyblázní.

Foto: Archiv útulku

Sněhobílá kráska vypadá nevinně, jenže opak je pravdou Foto: Archiv útulku

Boss (9)

Proti Bossovi se spiknul snad celý svět. Kříženec plemen tosa-inu, amerického stafordšírského teriéra a rhodéského ridgebacka nevzbuzuje u lidí příliš velkou důvěru, ostatně bull plemena doprovází řada předsudků. Třicetikilový hafan je v útulku U Šmudliny Tachov–Vítkov od roku 2014, a přestože má nejlepší léta za sebou, rád by ještě mezi lidmi našel spřízněnou duši. Bydlet by měl v rodinném domku se zahradou, do bytu se nehodí. Boss je velice inteligentní, umí spoustu povelů a s radostí se učí nové věci. K malým dětem ale tento lidumil vhodný není, protože ho bolí ouška. Tahání za ně by nemuselo skončit vesele. Četné zdravotní problémy jsou jen další komplikací při hledání nového domova. Dlouhodobé užívání léků může pro zájemce představovat velkou finanční zátěž. Naděje ale umírá poslední a my pevně věříme, že na psího seniora ještě čeká dlouhý a spokojený život plný lásky v nové rodině.

Foto: Archiv útulku

Bossovi zdraví sice příliš neslouží, ale my věříme, že ho ještě čekají dlouhá a spokojená létaFoto: Archiv útulku

Buddy (8) 

Ani s Buddym se život nepáral. Kříženec německého ovčáka si už v útulku kdysi pobyl, pak byl u jedné firmy „zaměstnán“ coby hlídací pes a odtud jej vysvobodil jistý zaměstnanec. Jenže ten zemřel a jeho družka na čtyřnohého obra nestačila. Aktuálně se Buddy nachází v útulku ForDogs a smutně vyhlíží nového páníčka. Měl by být laskavý, trpělivý i fyzicky zdatný, ale musí také umět nastavit pevná pravidla. S ostatními pejsky Buddy nemá žádný problém, jiná zvířata však nesnese. Máte domek se zahrádkou a toužíte po psí společnosti? Tak neváhejte a utíkejte se seznámit s tímto krasavcem.

Foto: Archiv útulku

Protože Buddy je poněkud větší, potřebuje prostor. Domek se zahrádkou je pro něj ideálníFoto: Archiv útulku

Argo (12)

Kvůli jeho povaze mu v útulku přezdívají kouzelný dědeček. Hodný, milý, poslušný a naprostý milovník odpočinku, takový je Argo. Bohužel má nemocné zadní nožičky, a tak ho dlouhé výlety nechávají naprosto chladným. Krátké procházky mu k naprosté spokojenosti bohatě stačí. I když by důchod rád prožil v rodinném kruhu, jeho věk mu nehraje do karet a možné zájemce spíše odradí. Máte-li pocit, že Argovi můžete splnit přání o novém láskyplném domově, obraťte se na azyl Handipet Rescue, a pokud si na psího seniora netroufáte, zvažte alespoň adopci na dálku.

Foto: Archiv útulku

Pokud nemůžete Argovi poskytnout láskyplné přístřeší, můžete mu vypomáhat alespoň na dálku Foto: Archiv útulku

Míša (7) 

Další kříženec německého ovčáka, který hledá nový domov, je sedmiletý Míša. Do útulku se dostal kvůli tomu, že majitelé nezvládali jeho výchovu, a i když dnes ovládá základy poslušnosti, bude s ním ještě hodně práce. Hodí se pouze k rukám zkušeného chovatele, který bydlí v domku s oplocenou zahradou. Dlouhé procházky a výlety do přírody si Míša užívá plnými doušky, stejně jako vodu, kterou bezpodmínečně miluje. Získal si vaše srdce? Zajeďte se na něj podívat do Canis centra v Lanškrouně.

Foto: Archiv útulku

Kdo vezme Míšu na dlouhé procházky přírodou? Foto: Archiv útulku

Tramp (15) 

Nejstarším uchazečem je kříženec střední velikosti. Patnáctiletý Tramp se v útulku ocitnul, když mu byl pouhý rok, a bohužel v něm zůstal dodnes. Na nový domov měl mnoho šancí, jenže vždy, když s ním nějaká rodina odešla, zlobil tak, že se nakonec vrátil zpátky. Trampovu problémovou povahu neskousne každý, a přestože je agresivní vůči ostatním psům, zaslouží si šanci na šťastný život, nemyslíte? Nachází se stejně jako Míša v Canis Centru v Lanškrouně.

Foto: Archiv útulku

Tramp v podstatě nezná nic jiného, než útulek. Stráví důchod v nějaké sympatické rodině? Foto: Archiv útulku

Reklama

Načítám