Hlavní obsah

Špalda s tofu a cuketou

Hodnocení:
(8)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Pšenice, pohanka i pšenice špalda jsou dnes nejrozšířenější v podobě mouky, ale k dostání jsou znovu i ve formě celých zrn, proto by byla škoda se o tyto původní ingredience ochudit! Zkuste špaldové rizoto.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hrnek pšenice špaldy
  • 2 hrnky vody
  • sůl
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks cukety
  • 200 g uzeného tofu
  • 50 ml bílého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • tymián
  • pepř
Článek

Postup 

Krok 1: Špaldu uvařte podle návodu (čas vaření můžete zkrátit jejím namočením), mělo by to trvat asi 20 minut.

Krok 2: Mezitím nechte na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli (kdo má rád, přisype špetku chilli), přidejte na čtvrtkolečka nakrájenou cuketu, po chvíli i kousky tofu nebo tempehu a tymián a opékejte do změknutí zeleniny.

Krok 3: Poté zalijte bílým vínem, které nechte odpařit, vmíchejte uvařenou špaldu a nechte ještě chvilku společně prohřát. Podle chuti dosolte, opepřete a okyselte citronovou šťávou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek