Hlavní obsah

Špaldové linecké cukroví

Hodnocení:
(48)
Foto: Jan Přibylský
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Chcete o Vánocích mlsat zdravěji a nedělat si výčitky? Vyzkoušejte linecké cukroví ze špaldové mouky. Mouka ze špaldy není v našem jídelníčku už nic nového, ale upečené dobroty bude vaše tělo lépe trávit. A cukroví bude mít jemnou oříškovou chuť!

Ingredience pro:
40 kusů
Na těsto
  • 250 g špaldové mouky
  • 100 g jemně mletého třtinového cukru
  • 150 g másla
  • 2 žloutky
  • 1 lžička citronové kůry
Na dohotovení
  • džem z černého rybízu
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy prosejte mouku, cukr, přidejte nakrájené změklé máslo, žloutky a citronovou kůru. Vše důkladně propracujte a těsto nechte chvilku odpočinout v chladu.

Krok 2: Těsto vyválejte na pomoučněném válu a vykrajujte tvary podle libosti: kolečka, srdíčka, čtverečky. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte je 8 až 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Krok 3: Upečené kousky ihned stáhněte z plechu a nechte je na rovné ploše vychladnout. Pak je slepujte k sobě džemem z černého rybízu.

A přidáváme další druh, udělejte si špaldové hvězdičky s medem. Jestli byste raději nějaké tradiční, určitě si vyberte z 50 receptů na nejlepší cukroví. Pěkné videorecepty pak zase najdete na Televizeseznam.cz.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama