Hlavní obsah
3,1
(70)
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Chcete o Vánocích mlsat zdravěji a nedělat si výčitky? Vyzkoušejte linecké cukroví ze špaldové mouky. Mouka ze špaldy není v našem jídelníčku už nic nového, ale upečené dobroty bude vaše tělo lépe trávit. A cukroví bude mít jemnou oříškovou chuť!

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
40 kusů
Těsto
  • 250 g špaldová mouka
  • 100 g třtinového cukru
  • 150 g másla
  • 2 ks žloutků
  • 1 lžička citronové kůry
Náplň
  • 1 sklenice džemu z černého rybízu
Článek

Postup

01.

Do mísy prosejte mouku, cukr, přidejte nakrájené změklé máslo, žloutky a citronovou kůru. Vše důkladně propracujte a těsto nechte chvilku odpočinout v chladu.

02.

Těsto vyválejte na pomoučněném válu a vykrajujte tvary podle libosti: kolečka, srdíčka, čtverečky. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte je 8 až 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

03.

Upečené kousky ihned stáhněte z plechu a nechte je na rovné ploše vychladnout. Pak je slepujte k sobě džemem z černého rybízu.

A přidáváme další druh, udělejte si špaldové hvězdičky s medem. Jestli byste raději nějaké tradiční, určitě si vyberte z 50 receptů na nejlepší cukroví. Pěkné videorecepty pak zase najdete na Televizeseznam.cz.

Reklama

Načítám