Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 stupňů.
02.
Do prosáté špaldové mouky přidejte jedno celé vajíčko, pár lžic oleje, mléko, dochuťte a dovoňte podle vašich preferencí (např. skořice a rum). Na závěr vmíchejte rozšlehané bílky ze zbylých dvou vajec (žloutky nevyhazovat!) a lžičku kypřicího prášku.
03.
Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a nechte asi 5 minut péct.
04.
Tvaroh smíchejte s trochou javorového či datlového sirupu a dvěma zbylými žloutky, přidejte trochu rumu, citronovou kůru, pár rozinek a skořici, aby vám to hezky vonělo.
05.
Předpečené těsto vyndejte z trouby, potřete ochuceným tvarohem, pokryjte vypeckovanými a na kousky nakrájenými meruňkami a posypte mandlemi. Koláč nechte ještě asi 30–40 minut péct.
06.
Před podáváním můžete ještě pro sladkomily polít javorovým sirupem.