Hlavní obsah

Špenátová roláda

Hodnocení:
(0)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Nejen na Velikonoce se vám budou hodit svěží březnové recepty z jarní zeleniny, kterými potěšíte koledníky i nečekanou návštěvu. Znáte špenátovou roládu?

Ingredience pro:
1 roládu
Těsto
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 4 vejce
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
Náplň
  • 300 g čerstvého sýra
  • 1 svazek pažitky
  • 6 sušených rajčat v oleji
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 citronu
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Špenát spařte v cedníku vařící vodou, nechte vychladnout a pořádně vyždímejte. Rozmixujte se žloutky a opatrně přimíchejte z bílků a špetky soli ušlehaný pevný sníh.

Krok 2: Ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a špetkou muškátového oříšku, rozetřete v asi 7 mm vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a při 200 °C pečte asi 15 minut, až povrch zpevní a jen malinko zezlátne.

Krok 3: Ihned po vytažení z trouby překryjte čistou utěrkou, otočte, sloupněte papír a i s utěrkou zarolujte. Sýr smíchejte s nasekanou pažitkou a rajčaty a ochuťte prolisovaným česnekem, trochou citronové šťávy, solí a čerstvě mletým pepřem. Vychladlou roládu potřete náplní, zarolujte a krájejte na plátky.

Máte rádi špenát? Pak určitě vyzkoušejte jarní recepty plné této zdravé listové zeleniny.

ynezorPumanzeSaNyknalC