Hlavní obsah
3,3
(3)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Ryba na stůl prostě patří! A pokud nevíte, jakou si dáte tentokrát, zkuste třeba hodně populárního tuňáka. Jeho příprava je velmi rychlá a i ti největší nedočkavci budou spokojení.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Tuňáka
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 ks tuňáka
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Pyré
  • 400 g mraženého hrášku
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

V misce promíchejte olivový olej, sušený česnek, chilli, pepř, sůl a limetkovou šťávu. Směsí potřete steaky z tuňáka a nechte deset minut odpočinout.

02.

Steaky dejte na rozpálenou pánev a nechte je z každé strany zatáhnout – stačí zhruba minuta. Správně upravený steak z tuňáka je uvnitř syrový, jen s lehce opečeným povrchem. Jinak je ryba neuvěřitelně suchá.

03.

Ve vroucí osolené vodě nechte pět minut povařit hrášek, sceďte a tyčovým mixérem rozmixujte. Přidejte limetkovou šťávu, promíchejte a dochuťte smetanou a solí. Steaky z tuňáka podávejte s hráškovým pyré a oblíbenou grilovanou či pečenou zeleninou.

Jaké ryby máte rádi u vás doma?

Reklama

Související témata:

Načítám