Hlavní obsah

Stejný outfit dvakrát jinak aneb Triky nejen vévodkyně Kate

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možnost vidět celebritu dvakrát v jednom oblečení sice není častá, ale stává se to. Některé slavné ženy vědí, že s drobnými změnami mohou stejný model vynést klidně i víckrát. Společnost je nebude odsuzovat, ale naopak pochválí jejich šetrnost.

Článek

Když vám něco sluší, je obrovská škoda vzít to na sebe jen jednou. A myslí si to i celebrity. Vynést dvakrát jeden model bylo považováno za módní faux pas. Ale doba se mění a dnes jsou za to naopak stále častěji body k dobru. Jak to slavné ženy dělají, aby ve stejných šatech vypadaly podruhé trochu jinak?

Kirsten Dunst (38) 

Bílé krajkové šaty čekaly v šatníku dlouhých třináct let. Premiéru si odbyly v roce 2004 na oscarové party časopisu Vanity Fair. Herečka to tehdy pojala velmi minimalisticky a model návrháře Christiana Lacroixe (69) doplnila jen diamantovými šperky a výraznými červenými lodičkami.

V roce 2017 si lehké šatičky oblékla znovu, tentokrát na pařížskou módní přehlídku. A málokdo by poznal, že jde o stejný kousek oblečení. Obula jiné boty a především si přes krajku přehodila delší sako v pánském stylu. Diamantů kolem krku se ovšem nevzdala.

Foto: Profimedia.cz

Vlevo je Kirsten Dunst se svým tehdejším přítelem Jakem Gyllenhaalem (39), vpravo o 13 let pozdějiFoto: Profimedia.cz

Rita Moreno (88)

Obléknout i po šestapadesáti letech stejné šaty, to je sen každé ženy! Cenami ověnčené hvězdě slavné West Side Story (1961) se to povedlo. V roce 2018 zopakovala na oscarovém vyhlašování svůj look z večera roku 1962, kdy získala Oscara za vedlejší roli právě v nezapomenutelném muzikálu.

V obou případech hrály hlavní roli černo-zlaté šaty a vysoké rukavičky. Při druhé příležitosti jim dala tanečnice trochu nový a svěžejší vzhled. Zbavila se látky u krku a předvedla masivní zlatý náhrdelník. Změnou oproti předchozí verzi byla i černá čelenka ve vlasech a výrazné náušnice.

Foto: Profimedia, Tinseltown - Shutterstock.com

Vlevo je herečka a tanečnice s Georgem Chakirisem (86) – kolegou z West Side Story, který také získal Oscara. Vpravo o 56 let pozdějiFoto: Profimedia, Tinseltown - Shutterstock.com

Vévodkyně Kate (38) 

Jestli je některé módní ikoně recyklace oblečení opravdu vlastní, tak je to oblíbená členka britské královské rodiny. Ta v tom opravdu umí chodit – ve stejných šatech či kabátech vyráží velmi často, zvlášť si oblíbila modely značky Alexander McQueen.

Jako příklad uveďme černou květovanou toaletu, v níž se poprvé předvedla v roce 2017 na udílení cen BAFTA, tehdy se spadlými ramínky. Znovu ji oblékla o dva roky později na galavečer v londýnské národní galerii. Ze šatů se spadlými ramínky se stala róba s rukávky a místo sepnutých vlasů si vévodkyně nechala volně rozpuštěné vlasy.

Foto: Profimedia.cz

Někdy stačí jen drobné změny, aby outfit vypadal jinak. Vévodkyně Kate to zvládá perfektněFoto: Profimedia.cz

Helen Mirren (75) 

Tmavé koktejlové šaty s výrazným květinovým potiskem z dílny Dolce & Gabbana si slavná britská herečka velmi oblíbila a mezi lety 2013 a 2015 si je vzala hned několikrát. První fotografie je z červeného koberce z roku 2013, kdy výrazný model doplnila delším perlovým náhrdelníkem a doplňky v neutrální tělové barvě.

O rok později na galavečeru divadelní společnosti kousek obměnila černým svetříkem a botami, jiným náhrdelníkem a zelenou kabelkou ve tvaru kufříku. Celkové ladění ovlivnil i výrazně odlišný odstín rtěnky.

Foto: Featureflash Photo Agency, Shutterstock.com, Profimedia.cz

Květované šaty byly dlouhou dobu nejoblíbenějším kouskem Helen Mirren. A proč by ne?Foto: Featureflash Photo Agency, Shutterstock.com, Profimedia.cz

Princezna Diana (✝ 36) 

Možná vás překvapí, že vidět oslnivou exmanželku britského následníka trůnu několikrát ve stejném modelu nebo kusu oblečení nebylo zase tak neobvyklé. Třeba sukni prostě jen zkombinovala s jinou halenkou, a večerní róby si dokonce nechávala přešívat. Svědčí o tom následující dvě fotografie.

První byla pořízena v roce 1987 na slavnostní recepci v Mnichově, druhý snímek pochází z charitativního plesu o dva roky později. Z usedlého bleděmodrého modelu návrhářky Catherine Walker († 65) s dlouhým rukávy si okouzlující kráska nechala udělat sexy róbu bez ramínek.

Foto: Profimedia.cz

Stačilo se zbavit rukávů a přepracovat vrchní část. A hned získala lady Diana nový modelFoto: Profimedia.cz

Zuzana Kronerová (68)

Ani slovenská herečka, která je populární i u nás například jako Bába z ledu (2017), nemá problém ukázat se znovu ve stejném modelu. Moc dobře ví, že rozhodující roli mohou hrát doplňky.

Jednoduché modré šaty v roce 2018 doplnila na předávání slovenských filmových cen Slnko v sieti výraznými červenými brýlemi a dlouhým korálkovým náhrdelníkem. O dva roky později na galavečeru k 100. výročí vzniku Slovenského národního divadla vsadila místo náhrdelníku na výrazné náušnice, jiné obroučky a rukavičky.

Foto: Profimedia.cz

I Zuzana Kronerová moc dobře ví, že si stejné šaty nemusí vzít jen jednou, zvlášť když jsou tak pěkné a slušivéFoto: Profimedia.cz

Načítám