Hlavní obsah

Štrúdl s tvarohem a meruňkami

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Máte chuť na sladké, a uprostřed parného léta byste si dali spíš něco jednoduchého a lehkého? Vyzkoušejte oblíbenou verzi s tvarohem!

Ingredience pro:
1 štrúdl
  • 200 g listového těsta
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cukr
  • 6 meruněk
  • hladká mouka na podsypávání
  • 1 vejce na potření
Článek

Postup

Krol 1: Listové těsto si kupte již hotové. Seženete jej buď již rozválené na pečicím papíře, nebo jej nejprve rozválejte za dostatečného podsypání hladkou moukou.

Krok 2: Doprostřed připraveného, asi 3 milimetry silného plátu těsta naneste po celé délce tvarohovou náplň. Tu připravíte smícháním tvarohu, žloutku a vanilkového cukru.

Krok 3: Meruňky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na osminky. Ty pak rovnoměrně poklaďte na tvaroh. Závin přeložením zabalte, okraj listového těsta na vnitřní straně navlhčete vodou a „přilepte“ k tělu štrúdlu – nerozlepí se vám tak.

Krok 4: Hotový štrúdl potřete mašlovačkou rozkvedlaným vajíčkem, položte na plech vystlaný pečicím papírem, troubu rozehřejte na 200 stupňů a pečte asi 20 minut.

Váháte nad meruňkami v moučníku? Tak si přečtěte článek o tom, jak jsou meruňky zdravé a už váhat nebudete.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.