Hlavní obsah
3,0
(8)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Štrůdl patří ke klasice. Obzvlášť v kombinaci s jablky. V létě se ale nabízí obměna. Vyzkoušejte oblíbenou verzi s tvarohem a meruňkami.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 štrúdl
  • 200 g listového těsta
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 ks žloutků
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 6 ks meruněk
Článek

Postup

01.

Listové těsto si kupte již hotové, rozválené. Doprostřed těsta naneste po celé délce tvarohovou náplň. Tu připravíte smícháním tvarohu, žloutku a vanilkového cukru.

02.

Meruňky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na osminky. Ty pak rovnoměrně poklaďte na tvaroh. Závin přeložením zabalte, okraj listového těsta na vnitřní straně navlhčete vodou a „přilepte“ k tělu štrúdlu – nerozlepí se vám tak.

03.

Hotový štrúdl potřete mašlovačkou rozkvedlaným vajíčkem, položte na plech vystlaný pečicím papírem, troubu rozehřejte na 200 stupňů a pečte asi 20 minut.

Váháte nad meruňkami v moučníku? Tak si přečtěte článek o tom, jak jsou meruňky zdravé a už váhat nebudete.

Reklama

Související témata:

Načítám