Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Štrůdl patří ke klasice. Obzvlášť v kombinaci s jablky. V létě se ale nabízí obměna. Vyzkoušejte oblíbenou verzi s tvarohem a meruňkami.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 štrúdl
  • 200 g listového těsta
    1
  • 250 g polotučného tvarohu
    7
  • 1 ks žloutků
    3
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 6 ks meruněk
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Listové těsto si kupte již hotové, rozválené. Doprostřed těsta naneste po celé délce tvarohovou náplň. Tu připravíte smícháním tvarohu, žloutku a vanilkového cukru.

02.

Meruňky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na osminky. Ty pak rovnoměrně poklaďte na tvaroh. Závin přeložením zabalte, okraj listového těsta na vnitřní straně navlhčete vodou a „přilepte“ k tělu štrúdlu – nerozlepí se vám tak.

03.

Hotový štrúdl potřete mašlovačkou rozkvedlaným vajíčkem, položte na plech vystlaný pečicím papírem, troubu rozehřejte na 200 stupňů a pečte asi 20 minut.

Váháte nad meruňkami v moučníku? Tak si přečtěte článek o tom, jak jsou meruňky zdravé a už váhat nebudete.

Energetická hodnota celkem pro 1 štrúdl
Energie4 873,4 kJ
Bílkoviny43,85 g
Tuky61 g
Sacharidy106,98 g
Sůl2,27 g
SAFA33,45 g
Vláknina6,1 g
Cukry40,3 g
Související témata:

Načítám