Hlavní obsah

Stylové nazouváky na léto: Elegantní, pohodlné i mules!

Foto: Orsay

Foto: Orsay

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orientujete se v módních trendech? Pak vám jistě neuniklo, že vysokým podpatkům letos návrháři příliš nefandí. Nadcházející sezoně vládnou pohodlné pantoflíčky, které už nebudete chtít sundat z nohy. Jaké typy by vám neměly chybět v botníku?

Článek

Stylovým nazouvákům i pantoflům přijde na chuť snad každá žena. Hodí se k šatům, sukním i kalhotám a nosit je můžete do města, na nákup i do práce. Jednoduché obutí si zkrátka není těžké zamilovat. Do jakých typů letní obuvi se v létě vyplatí investovat?

1. À la školní přezůvky

Ještě před pár lety by vás zřejmě nenapadlo školákům závidět zdravotní pantofle. Jakmile se ale objevily na módních přehlídkách, začal po nich lačnit celý svět. Díky anatomicky tvarované stélce se vám nebude bortit klenba a pohodlnou chůzi si užijete i při delší procházce.

Foto: Archiv firem

Zleva: Jenny Fairy, 499 Kč, prodává CCC. Birkenstock, 1900 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Massimo Dutti, 2595 Kč. Marks & Spencer, 799 Kč Foto: Archiv firem

2. Lehké ploché pantoflíčky

Tyhle pantoflíčky by vám sice ortoped nepochválil, ale pokud v nich nebudete absolvovat celodenní túru, nemusíte se ničeho obávat. Lze si do nich dokoupit i speciální vložku, kterou nalepíte na rovnou stélku, a tím získáte o něco zdravější a pohodlnější obutí.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč. H&M, 299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Deichmann, 399 Kč. Bershka, 549 Kč Foto: Archiv firem

3. Mules 

Na výsluní se hřejí už několikátou sezonu a ani letos jejich záře neuhasne. Boty se zavřenou ostrou špičkou a otevřenou patou vypadají skvěle k dlouhým sukním i maxišatům nebo širokým nohavicím. Aktuálně nejvíc frčí mules v přírodních odstínech a koženém či semišovém vzhledu.

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 859 Kč. Stradivarius, 699 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Bonprix, 899 Kč. Mohito, 549 Kč Foto: Archiv firem

4. Pantofle na platformě 

Potřebujete nahnat pár centimetrů do výšky navíc? Vsaďte na pantofle s platformou. Přestože vám protáhnou nohy, stále si můžete užívat pohodlnou chůzi, což se o jehlových podpatcích říct nedá. V obchodech letos narazíte především na kožené modely nebo páry se slaměným efektem.

Foto: Archiv firem

Zleva: Vagabond, 4199 Kč. Kazar, 2290 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Pull & Bear, 799 Kč. Xti, 1119 Kč, prodává EobuvFoto: Archiv firem

5. Barevné páskové 

Dalším nezbytným doplňkem v nadcházejících dnech jsou elegantní páskové nazouváky. Na rozdíl od sandálků je nemusíte nikde zapínat, zkrátka do nich vklouznete a můžete vyrazit za letním dobrodružstvím. Vyzkoušejte kousky v pastelových či metalických odstínech nebo seberte odvahu a pořiďte si pár v jasně oranžové barvě.

Foto: Archiv firem

Zleva: Tamaris, 1499 Kč. Zara, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Jenny Fairy, 399 Kč, prodává CCC. DeeZee, 580 Kč Foto: Archiv firem

Reklama

Načítám