Hlavní obsah

Superhrdinský kvíz: Jak se jmenuje Thorovo kladivo, odkud pochází Černá vdova a kdo hrál Iron Mana?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Milují je děti i dospělí. Kinosály jsou díky nim plné, jakýkoli film, v němž se objeví, má téměř jisté, že se stane trhákem. Jsou to superhrdinové! Mají nadpřirozené schopnosti a zachraňují svět. Tak schválně, máte svět superhrdinů v malíku, nebo spíš trochu tápete?

Článek

Umí věci, které žádný člověk nedokáže. Létají, mají rentgenové oči, nadlidskou sílu, vysoký intelekt, prostě vše, co se hodí při záchraně světa a v boji za dobro. Co všechno víte o superhrdinech? Zjistěte to v našem kvízu.

1. Pochází z planety Krypton, umí létat, dokáže zvedat domy, má super sluch i zrak, a k tomu všemu je téměř nezranitelný. V civilním životě novinář Clark Kent, jinak ale Superman, který zachraňuje svět. Má jen jednu slabinu, jen jedna věc ho dokáže oslabit. Víte, jaká?
2. Býval to obyčejný kluk. Hodně inteligentní, takový, co raději studoval, než lítal s kamarády venku. Prostě typ šprta, kterému se kdekdo posmíval. Pak ho ale jednou kousl pavouk. Najednou začal vidět i bez brýlí, dokázal lézt po stropě, skákat do gigantické výšky – zrodil se Spider-Man. Znáte ale jeho skutečné jméno?
3. Poté, co byl nešťastnou náhodou vystaven gama záření, změnil se v zelené monstrum s bezmeznou sílou. Tedy přesněji, jsou chvíle, kdy se z Bruce Bannera stává Hulk. Víte, co dokáže jeho proměnu nastartovat?
4. Sám o sobě říká, že je severský bůh, ale pochází z jiné dimenze nazývané Asgard. Znali ho tam jako schopného válečníka. Zároveň byl tak arogantní, že ho otec vyhostil na Zemi, aby zde našel pokoru. Thor už tu ale zůstal a snaží se chránit lidstvo před společenským úpadkem. Pomáhá mu v tom magické kladivo. Jak se jmenuje?
5. Kapitán Amerika je hrdina, který svou sílu, rychlost a nadlidské reflexy získal díky séru v rámci experimentálního programu pro výrobu nadlidí. V kombinaci s jeho ušlechtilou duší a vlastenectvím se z něj stal hrdina, který bude svou zem chránit za jakoukoli cenu. Nosí modrý úbor a samozřejmě svůj legendární štít. A také helmu. Víte, co ji zdobí?
6. Jmenuje se Anthony Stark, je nesmírně bohatý a inteligentní, ale také je to narcista, sukničkář a trochu to přehání s alkoholem. Vyrobil si oblek, jakési létající neprůstřelné brnění – je to Iron Man. Víte, kdo ho hrál?
7. Přes den miliardář a podnikatel Bruce Wayne, v noci Batman, živoucí legenda, ze které má respekt celý Gotham. Víte, jaké schopnosti Batman má a jak k nim přišel?
8. Film Catwoman z roku 2004 byl jakýmsi pokusem, jak dostat do světa superhrdinů i ženy. Kočičí ženu hrála Halle Berry. Film se ale dobré kritiky nedočkal. Dokonce získal hned čtyři Zlaté maliny – ocenění za nejhorší film, za nejhorší režii, nejhorší scénář a Halle Berry si odnesla malinu za nejhorší herečku. Víte, jak přišla Catwoman ke svým nadpřirozeným schopnostem?
9. Black Widow neboli Černá vdova je nelítostný zabiják, vycvičená tajná agentka, která se rozhodla s prací pro tajné služby jistého státu seknout a po boku dalších superhrdinů bojovat za lepší svět. Víte, odkud Černá vdova pochází?
10. Avengers je tým superhrdinů z komiksových příběhů vydavatelství Marvel. Dočkal se několika filmových zpracování. Složení týmu se měnilo, ale patří sem například Hulk, Thor, Black Widow, Iron Man a další. Svůj superhrdinský tým má ale i konkurent Marvelu, vydavatelství DC. Jak se jmenuje tým, kde za dobro bojují například Superman, Batman, Wonder Woman nebo Aquaman?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Natočit dobrý film není levné. Ale jsou žánry, které se vyloženě prodraží.  Nejdražší filmové počiny: S přehledem vedou superhrdinové

Reklama

Načítám