Hlavní obsah
3,9
(22)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Tip na opravdu snadný dezert, do kterého zužitkujete snad jakékoli sezonní ovoce, máme od rekvalifikované kuchařky Hanky, která se po velkých životních peripetiích vrací do života s novou prací a nadšením.

5 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Na ovoce
  • 1 kg čerstvého ovoce
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce třtinového cukru
Na drobenku
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce hladké mouky
Něco navíc
  • 4 lžíce ořechů
Článek

Postup

01.

Hanka použila švestky a broskve, ale hodí se v podstatě jakékoli sezonní ovoce – na léto doporučujeme hlavně nepřekonatelnou kombinaci jahod a reveně. Ovoce každopádně omyjte, vypeckujte a pokrájejte nadrobno.

02.

Ovoce podle zralosti a sladkosti lehce oslaďte cukrem nebo medem, rozdělte do zapékacích mističek (nebo rozložte do pekáčku), poklaďte kousky másla a posypejte drobenkou. Tu připravíte ze studeného másla, cukru a mouky, ale část nebo i všechnu mouku klidně nahraďte mletými ořechy, mandlemi nebo vločkami.

03.

Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 30 minut dozlatova a podávejte teplé nebo studené. Jen dejte pozor na nedočkavce – švestky jsou ještě hezkou chvíli po vytažení z trouby pěkně horké!

Foto: Eva Malúšová

Takhle barevná jsou všechna čtyři skvělá snadná jídla podle receptů naší čtenářky HankyFoto: Eva Malúšová

Tip: Máte rádi podobné jednoduché recepty plné ovoce a zeleniny? Podívejte se na další tři a přečtěte si k tomu i Hančin příběh.

Souhlasíte, že na koláči je stejně nejlepší ovocná náplň a drobenka, nebo k úplné spokojenosti potřebujete i to těstíčko?

Reklama

Načítám