Hlavní obsah

Švestkový crumble s broskvemi

Hodnocení:
(6)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Tip na opravdu snadný dezert, do kterého zužitkujete snad jakékoli sezonní ovoce, máme od rekvalifikované kuchařky Hanky, která se po velkých životních peripetiích vrací do života s novou prací a nadšením.

Ingredience pro:
6 porcí
Na ovoce
  • 1 kg ovoce
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce třtinového cukru
Na drobenku
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce hladké mouky
Něco navíc
  • 4 lžíce mletých ořechů
Článek

Postup

Krok 1: Hanka použila švestky a broskve, ale hodí se v podstatě jakékoli sezonní ovoce – na léto doporučujeme hlavně nepřekonatelnou kombinaci jahod a reveně. Ovoce každopádně omyjte, vypeckujte a pokrájejte nadrobno.

Krok 2: Ovoce podle zralosti a sladkosti lehce oslaďte cukrem nebo medem, rozdělte do zapékacích mističek (nebo rozložte do pekáčku), poklaďte kousky másla a posypejte drobenkou. Tu připravíte ze studeného másla, cukru a mouky, ale část nebo i všechnu mouku klidně nahraďte mletými ořechy, mandlemi nebo vločkami.

Krok 3: Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 30 minut dozlatova a podávejte teplé nebo studené. Jen dejte pozor na nedočkavce – švestky jsou ještě hezkou chvíli po vytažení z trouby pěkně horké!

Foto: Eva Malúšová

Takhle barevná jsou všechna čtyři skvělá snadná jídla podle receptů naší čtenářky Hanky

Tip: Máte rádi podobné jednoduché recepty plné ovoce a zeleniny? Podívejte se na další tři a přečtěte si k tomu i Hančin příběh.

Souhlasíte, že na koláči je stejně nejlepší ovocná náplň a drobenka, nebo k úplné spokojenosti potřebujete i to těstíčko?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama