Hlavní obsah
Foto: ichkoche.at

Foto: ichkoche.at

Letos se urodilo? Už nevíte, co se švestkami? Spárujte je se slaninou!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 8 ks švestek
  • 8 ks mandlí
    8
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 1/2 dl slivovice
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Jednotlivé švestky vypeckujeme a místo pecky vložíme mandli. Švestky můžeme na dvacet minut naložit do slivovice, ale nemusíme. Každou obalíme do proužku anglické slaniny, spíchneme párátkem a na prudkém ohni na pánvi nebo pod grilem rychle opečeme. Opravdu dobré jsou ještě teplé.

V jakém receptu máte švestky nejraději?

Související témata:

Načítám