Hlavní obsah

Sytě zelená jako trendy barva jara: S čím ji kombinovat?

Foto: Julenochek, Shutterstock.com

Foto: Julenochek, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cenu za nejlepší barvu tohoto jara získává... Sytě zelená! Na první pohled vás možná její intenzita odrazuje, ale sahají po ní módní influencerky a hráškové kousky najdete v mnoha nových kolekcích. Jak ji zakomponovat do šatníku?

Článek

Barva harmonie, rovnováhy a klidu. To je charakteristika zelené. Lidskému oku lahodí, protože připomíná přírodu. Zelenou mohou nosit všichni, jen jde o její odstín. A tento opravdu sytý bude nejvíc slušet studeným typům, to znamená lidem s bledou pletí s podtónem dorůžova a tmavými nebo naopak hodně světlými vlasy. Neznamená to ale, že ostatním je zakázána. Když zvolíte například hráškové kalhoty a doplníte je svrškem v úplně jiném odstínu, bude lichotit i vám.

Jak nosit hráškově zelenou barvu

Nejlepší je tahle zářivá barva k tlumené béžové, krémové nebo bílé. S černou a hnědou také ladí, ale vytvoří ostřejší kontrast, který je vhodný spíš do podzimního a zimního období. Dále si skvěle rozumí s bleděmodrou, mátovou, fialovou nebo tlumenou tělovou růžovou. Mrkněte na čtyři outfity s krásnou zelenou a uvidíte, že se vám dostane pod kůži!

1. Šaty

Květované šaty jsou ideální varianta, jak zelenou zařadit do šatníku. Není celistvá, bílé kvítky ji příjemně rozbijí. Nejlépe doladíte romantický outfit odstíny béžové a bílé.

Foto: Archiv firem

Zleva: Šaty Marks & Spencer, 1499 Kč; Bunda Medicine, 1499 Kč, prodává AnswearFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kotníčkové boty Tamaris, 2140 Kč; Kabelka Gino Rossi, 2499 Kč, prodává CCCFoto: Archiv firem

2. Kalhoty

Zelenou kombinujte... s další zelenou! Jen zvolte tlumenější variantu. Mátové tričko nechte vykukovat z částečně rozepnuté nebo v pase zavázané bílé košile a přehoďte přes sebe zelenkavý trenčkot.

Foto: Archiv firem

Zleva: Kalhoty Zara, 1299 Kč; Top LeGer, 519 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Košile Lindex, 899 Kč; Trenčkot Mango, 1999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mokasíny Baťa, 1399 Kč; Kabelka Elega, 5400 KčFoto: Archiv firem

3. Top

V nabídce najdete i neonovější varianty zelené, což je případ i tohoto upnutého crop topu. Skvěle ho využijete ve volnočasovém outfitu. Víte, jak nosit legíny i jinam než na cvičení? Vykompenzujte je delší bundou!

Foto: Archiv firem

Zleva: Top Edited, 649 Kč; Bunda LeGer, 1449 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Legíny Adidas, 749 Kč; Boty Converse, 1784 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

4. Overal

Tenhle outfit je vhodný pro opravdu velkorysé jarní počasí, kdy teploty sahají k dvaceti stupňům. Jste-li většího vzrůstu, zvolte ploché pantofle, jinak si neváhejte přidat pár centimetrů díky podpatkům! A nezapomínejte, že overal patří ke klíčovým kouskům sezony.

Foto: Archiv firem

Zleva: Overal Reserved, 699 Kč; Sako Bershka, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Sandály Deichmann, 699 Kč; Kabelka 399 KčFoto: Archiv firem

Móda před 10 lety a dnes: Co můžete směle vyndat ze skříně a co naopak vyhodit? Někdy stačí vyměnit jen jeden kousek, abyste byli in!

Reklama

Související témata:

Načítám