Hlavní obsah

Tajemno: Máme návod na věčné mládí!

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Reklama

Chcete, aby se vám stáří vyhnulo obloukem? Jde to! Využijte tajemných sil osobní energie, naučte se pracovat s vůlí a čeká vás energické mládí bez ohledu na věk. Jak na to?

Článek

V současné době se bránit vyčerpání může být pro někoho dost náročné. Dost možná ale stav nevysvětlitelné únavy, nechuti do práce a jakéhosi „vyhoření“ prožíváte už delší dobu. Znáte to? Je možné, že jste energií plýtvali tam, kde vám to nepřinášelo žádný užitek, a cítíte se staře. Chcete k sobě navrátit sílu mládí? Síla, motivace, radost… to všechno jsou různé stavy, jejichž univerzálním principem je vůle. Naučíme vás ji posilovat tak, že se u vás brzy dostaví nová vlna energie.

Princip esplany

Rezignujete na vlastní kvalitní život, láskyplný vztah s partnerem, vlastní pohodlí u vás vystřídá vnitřní pohodu. Od toho momentu stárnete a jen přežíváte. Jak to změnit? Přejděte do protiútoku, vyzbrojte se trpělivostí a začněte aktivně posilovat vůli. Jedině tak se vám může vrátit duševní svěžest. Ano, jde o cestu, jak zůstat mladý.

Změna ovšem nepřijde hned. Energii, která se pohybuje okolo šedé kůry mozkové (a kterou zatím nejde vědecky prokázat), se říká esplany. Až při intenzivní činnosti esplan se aktivuje příslušná část šedé kůry a začne přijímat vaše nové nastavení. A čím zatvrdlejší je místo v šedé kůře mozkové, tím víc aktivity, vědomé vůle, musíte předávat do esplan, které ono místo rozpohybují. Jak na to?

Foto: Thinkstock

Stres, práce, nepohoda... to vše z vás vysává potřebnou energii. Naučte se s ní pracovat tak, aby byla na vaší straněFoto: Thinkstock

Vnuťte si dobrou náladu

Je-li někdo neustále ztřeštěný, přecitlivělý, nedisciplinovaný, prchlivý, náladový, lhostejný, nestálý… jde o projevy oslabené vůle. Každá započatá a nedokončená práce vám podlamuje vůli a pocit vlastní hodnoty. Neukládejte si, co nemůžete splnit. Navalí-li se vám hodně práce, dělejte v klidu jednu věc po druhé, jakoby se vás netýkala. Práci, která nepřináší užitek, navždy vyškrtněte, klidně a vytrvale dělejte to, co je užitečné.

Vzbudíte-li se s dobrou náladou, vědomě a vůlí si ji udržujte, dokud to jde. Přemáhejte se, pěstujte, vnuťte si veselou mysl. Minulost s utrpením jste zažili, je za vámi. Každý den udělejte jednu dobrou věc, ke které se musíte nutit, stačí maličkost. „Zábavný“ den, kdy si posilujete vůli, můžete zažít hned.

Používejte autosugesci

V tichu soukromí si zažijte a prožijte větu: „Já jsem.“ Tuto základní afirmaci opakujte, kdy chcete a kolikrát vás napadne. Vaše vědomí sebe sama bude narůstat. Tak funguje autosugesce. A co dál? Patnáctkrát až dvacetkrát za den, od rána, přes den a večer před spaním si zopakujte jednu z následujících myšlenek:

  • „Obrazy a dojmy, které potřebuji, dokážu podržet. Co je mi ke škodě a na obtíž, zůstane vzdáleno.“ (Podržte obraz usmívajícího se partnera, dětí, naopak představu naštvaného partnera potlačte.)
  • „Myšlenky v mém vědomí musí být určité, jasné a přesné.“ (Soustřeďte se jen na jednu myšlenku.)
  • „Vím, že silná vůle je prvním tajemstvím úspěchu. Proto si každou věc a myšlenku nejdříve prakticky představím.“ (Koupě auta – modernost, funkce, vzhled.)
  • „Nevpustím do svého vědomí nezdravé myšlenky!“ (Jsem neschopná, k ničemu!)
  • „Můžu a chci!“ (Mít partnera, udělat to, či ono. Představte si příběh co nejjasněji.)

Velkou překážkou k dosažení silné vůle a životních úspěchů bývá vnitřní rozpolcenost: Chtít a nechtít zároveň. Proto si nejdřív ujasněte, co vlastně (ne)chcete!

Reklama

Načítám