Hlavní obsah

Tátou poprvé až v pozdějším věku: Kteří slavní si počkali?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tatínek, nebo dědeček? Když si padesátník vykračuje po ulici s batoletem v ruce, mnozí jsou na vážkách. Kteří slavní pánové si na své první dítě počkali, co bylo důvodem, a jak to nyní zvládají?

Článek

Stát se poprvé otcem v pozdějším věku? Proč si někteří pánové na prvního potomka raději dlouho počkají? Buď nemají po svém boku tu pravou, o děti nestojí, nebo se realizují v práci. Biologické hodiny jim netikají, a tak si mohou dovolit čekat.

Greg Patterson, autor blogu a podcastu Fathers affter 50 (Otcové po padesátce) otevřeně mluví o tom, že být starším tátou je jiné. Své sledující nabádá hlavně k tomu, aby se udržovali ve formě a svým dětem se intenzivně věnovali. Nemají před sebou tolik společných let a byla by škoda čas s dětmi propásnout. Zároveň ale ukazuje, že být starším tátou má spoustu výhod – máte zkušenosti, trpělivost, často jste zajištěni a můžete si s dětmi bez starostí užívat.

Kteří slavní pánové u nás a v zahraničí si na své první dítě počkali a co bylo důvodem?

Jiří Menzel (†82)

I nedávno zesnulý režisér patřil dlouho k těm, kteří po dětech netoužili, umění u něj stálo nad rodinou. Ale pak se objevila krásná Olga Menzelová (42), jeho spřízněná duše a múza, a vzali se. Po dětech však stále netoužil. Nicméně Olga si prožila aférku s režisérem Jaroslavem Brabcem a otěhotněla.

Osudová láska Jiřího a Olgy neskončila, on nemanželskou dceru Aničku vychovával jako vlastní a nakonec jí pořídili sestřičku Evičku. Když letos v září po dlouhé nemoci zemřel, byl obklopen všemi svými milovanými ženami.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Menzel prohlásil: „Byl jsem blbec, když jsem s dětmi tak dlouho čekal. Je mi líto, že je neuvidím dospívat.“Foto: Profimedia.cz

Daniel Hůlka (52)

Muzikálový zpěvák, který svůj hlas využívá i k vyjadřování politických názorů, platil dlouho za neoženitelného. Chodil se zpěvačkami, tanečnicemi a poměrně to střídal. Osudově se nakonec zamiloval před pár lety. Jeho vyvolenou se stala Barbora Klementová (29), vzali se v Las Vegas a mají dvouletou dceru Rozárku. U porodu nebyl, na sál podle něj patří jen matka, ale dceru si velmi užívá a její maminku opečovává.

Foto: Profimedia.cz

S manželkou je spojuje záliba v cestování, a když to jde, ukazují svět za hranicemi i dcerceFoto: Profimedia.cz

George Clooney (59)

Dlouho kraloval starým mládencům, ale i na filmového šéfa Dannyho parťáků nakonec došlo. Zamiloval se do krásné advokátky Amal (42), v roce 2014 si ji vzal a mají spolu tříletá dvojčátka, Alexandra a Ellu. Do péče o děti se hned zapojil a rozhodně není jen tátou na hraní, děti přebaloval i uspával. Nikdy ale nezapomněl složit pochvalu své ženě, jak báječná je máma.

Foto: Profimedia.cz

S dětmi se na veřejnosti populární herec příliš neobjevuje (na snímku je zachycen, jak jde se synem k očnímu lékaři)Foto: Profimedia.cz

Hugh Grant (60)

Zapřisáhlým odmítačem manželství a rodičovství byl dlouho i britský herec. Teď už má dětí hned pět a nakonec se i oženil. Dvě děti má s bývalou partnerkou Tinglan Hong (38), nakonec se ale usadil po boku švédské televizní produkční Anny Elisabet Eberstein (41) a mají spolu tři děti. S humorem sobě vlastním uvedl, jak velmi ho překvapilo, že dokáže někoho milovat víc než sebe.

Foto: Profimedia.cz

Se svatbou i dětmi čekal, ale pak se do toho vrhnul po hlavě. Svatbu si užíval obklopený nejbližšímiFoto: Profimedia.cz

Jeff Goldblum (67)

Otcem se až po šedesátce stal i herec z Jurského parku (1993). Přesvědčilo ho prý sezení u psychoterapeuta, který odhalil jeho skrytou touhu po potomkovi. V roce 2015 se jeho ženě Emilii Livingston (37) narodilo první dítě a po dvou letech druhé. Pozdní rodičovství si velmi pochvaluje, prý je díky vyššímu věku vyzrálejší, méně sobecký a více zaměřený na rodinu.

Foto: Profimedia.cz

Cestovat s malými dětmi není snadné, ale slavný herec dělá, co můžeFoto: Profimedia.cz

Steve Martin (75)

Oblíbený komediální herec s milým úsměvem měl otcovskou roli řádně natrénovanou ze svých filmů (např. Hlava rodiny, 1991), ale sám se stal rodičem až před sedmdesátkou. Své soukromí si střeží a informaci o tom, že manželka Anne Stringfield (48) porodila v prosinci 2012 dcerku, do světa nikterak netroubil.

Foto: Profimedia.cz

Je tátou s bílými vlasy a pochvaluje si, že vedle mladé ženy a dcerky omládlFoto: Profimedia.cz

Simon Cowell (61)

Obávaný porotce z talentových soutěží platil vždy za arogantního týpka, který se před kamerou moc nepřetvařuje. A bylo o něm známo, že si rád užívá a nemá v plánu rodinu. Jenže se mu podařilo svést manželku nejlepšího kamaráda (na společné dovolené!) a Lauren Silverman (43) otěhotněla. Nejdříve se cukal, nazýval ji zlatokopkou a chtěl testy DNA, teď už se ale k šestiletému Ericovi chová jako správný táta a spokojená rodina bývá k vidění na dovolených u moře.

Foto: Profimedia.cz

Simon Cowell je ve formě, a to díky veganské dietě, kdy jí prý v podstatě to samé, co jeho syn: vodu a zeleninuFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám