Hlavní obsah
3,5
(161)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Americký grilled cheese je sendvič opečený tak, že se uvnitř roztéká sýr, zatímco zvenčí vás oblažuje křupavá máslová krustička. A my ho dnes karamelizovanou cibulkou a šťavnatým trhaným masem doladíme k čiré dekadenci, tak si pojďte trošku dopřát!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Karamelizovaná cibule
  • 2 ks cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Na sendviče
  • 8 plátků kváskového chleba
  • 2 hrsti čedaru
  • 1 balení Trhaného vepřového sous-vide Krahulík
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Cibule si klidně připravte rovnou víc, ve skleničce vám v lednici vydrží zhruba 5 dnů a je skvělá i na slané koláče, domácí pizzu nebo jen tak k masu a sýrům.

02.

Pokrájejte ji na proužky a za občasného míchání asi 15 minut opékejte na olivovém oleji či másle, během restování dost osolte. Když je hezky zlatavá, zasypejte ji cukrem, nechte ho zkaramelizovat, vmíchejte tymián, rozmarýn či šalvěj, ocet (dobré je i balzamiko) a čerstvě mletý pepř.

03.

Mezitím si připravte maso. Lze použít zavakuovaný balíček sous-vide vepřového, které stačí krátce ohřát a natrhat vidličkami na vlákna, ale trhané vepřové si můžete upéct i doma a mít po ho porcích připravené v mrazáku.

04.

Krajíce dobrého kváskového chleba zvenčí potřete máslem (nebo pomocí mašlovačky olivovým olejem, ale máslo je máslo), obložte cibulkou, masem a nastrouhaným sýrem, velkou pánev ještě zlehka pokapejte olejem a sendviče pozvolna z obou stran dozlatova opečte.

Foto: Jakub Jurdič

Božská kombinace rozteklého čedaru, karamelizované cibulky, šťavnatého masa a na másle opečeného chleba není z nejdietnějších, ale za tu chuť rozhodně stojí!Foto: Jakub Jurdič

Tip: Příště dejte místo čedaru a cibule camembert a brusinky nebo k opékané cibulce přidejte na plátky pokrájené kyselé jablko, to sendviče hezky osvěží.

Věděli jste, že v Mexiku k trhanému masu často jedí lehce pikantní čokoládovou omáčku? Zkuste tuhle dobrotu také, máme pro vás autentický recept!

Reklama

Načítám