Hlavní obsah

Sýrové sendviče s trhaným vepřovým masem a cibulkou

Hodnocení:
(158)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Americký grilled cheese je sendvič opečený tak, že se uvnitř roztéká sýr, zatímco zvenčí vás oblažuje křupavá máslová krustička. A my ho dnes karamelizovanou cibulkou a šťavnatým trhaným masem doladíme k čiré dekadenci, tak si pojďte trošku dopřát!

Ingredience pro:
4 porce
Na karamelizovanou cibuli
  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • sůl a pepř
Na sendviče
  • 8 plátků kváskového chleba
  • 2 hrsti čedaru
  • 1 balení Trhaného vepřového sous-vide Krahulík
  • máslo
  • olivový olej
Článek

Postup

Krok 1: Cibule si klidně připravte rovnou víc, ve skleničce vám v lednici vydrží zhruba 5 dnů a je skvělá i na slané koláče, domácí pizzu nebo jen tak k masu a sýrům.

Krok 2: Pokrájejte ji na proužky a za občasného míchání asi 15 minut opékejte na olivovém oleji či másle, během restování dost osolte. Když je hezky zlatavá, zasypejte ji cukrem, nechte ho zkaramelizovat, vmíchejte tymián, rozmarýn či šalvěj, ocet (dobré je i balzamiko) a čerstvě mletý pepř.

Krok 3: Mezitím si připravte maso. Já použila zavakuovaný balíček sous-vide vepřového od Krahulíka, které stačí krátce ohřát a natrhat vidličkami na vlákna, ale trhané vepřové si můžete upéct i doma a mít po ho porcích připravené v mrazáku.

Krok 4: Krajíce dobrého kváskového chleba zvenčí potřete máslem (nebo pomocí mašlovačky olivovým olejem, ale máslo je máslo), obložte cibulkou, masem a nastrouhaným sýrem, velkou pánev ještě zlehka pokapejte olejem a sendviče pozvolna z obou stran dozlatova opečte.

Foto: Jakub Jurdič

Božská kombinace rozteklého čedaru, karamelizované cibulky, šťavnatého masa a na másle opečeného chleba není z nejdietnějších, ale za tu chuť rozhodně stojí!

Tip: Příště dejte místo čedaru a cibule camembert a brusinky nebo k opékané cibulce přidejte na plátky pokrájené kyselé jablko, to sendviče hezky osvěží.

Věděli jste, že v Mexiku k trhanému masu často jedí lehce pikantní čokoládovou omáčku? Zkuste tuhle dobrotu také, máme pro vás autentický recept!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek