Hlavní obsah

Tereza Kostková slaví 45. Tančí s hvězdami a doma má hada

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tereza Kostková patří mezi slavné dámy, které mají snad všichni rádi. Je usměvavá, příjemná a ve své profesi platí za profesionálku, ať už stojí na jevišti, před kamerou, nebo zpovídá udýchané tanečníky či milé hosty v rozhlase. Dnes slaví 45. narozeniny.

Článek

Tereza Kostková říká, že když se připravuje na rozhovor se svými hosty v rozhlase, má pocit, že je zná ještě předtím, než přijdou do studia. A má chuť je obejmout. Já to s ní mám podobně. Obdivuji její pracovitost, líbila se mi v Ženách v běhu a (nejen) kvůli ní se těším na další ročník StarDance. Dnes je téhle usměvavé brunetce 45 let a my moc gratulujeme!

Herecké kořeny

Když se Terezy Kostkové ptají na rodinu, odpovídá, že se narodila do láskyplného prostředí. Jejími rodiči jsou herci Petr Kostka (83) a Carmen Mayerová (76). Kromě herectví má v genech i temperament a lásku k cestování: po babičce má německo-španělské kořeny, miluje ostrov Mallorca a Francii. Francouzsky plynně hovoří, a dokonce v zemi galského kohouta i studovala.

Foto: Profimedia.cz

Po herecké kariéře syn Antonín netouží, na maminku a prarodiče se do divadla chodí jen dívatFoto: Profimedia.cz

Tereza a její režiséři

Jejím prvním manželem byl režisér Petr Kracik (63). Poznali se v Divadle pod Palmovkou a vzali se v roce 2006, když čekali syna Toníka (13). Její muž se ženil potřetí a byl i zkušeným otcem, pro Terezu Kostkovou to byla premiéra. Po zhruba devíti letech se ale začalo hovořit o krizi a nakonec v roce 2015 dospěli k rozhodnutí, že vztahu již oba dali vše, a definitivně se rozešli.

Po pár letech se zamilovala znovu a znovu do režiséra. Slovenského herce a režiséra Jakuba Nvotu (44) si vzala tajně v roce 2018. Ač se neustále spekuluje o jejím těhotenství, ona domů na synovo přání pořídila hada, krajtu královskou.

Foto: Profimedia.cz

Tereza Kostková rozhodně není zamračený typ a po boku Jakuba Nvoty doslova září štěstímFoto: Profimedia.cz

Na prknech, co znamenají svět

Mladá herečka začínala v Západočeském divadle v Chebu, poté přesídlila na 15 let do pražského Divadla pod Palmovkou, kde byla tři roky i tajemnicí uměleckého souboru, aby si finančně přilepšila.

Ve kterých divadlech hraje dnes, když nejsou zavřená? V Komorním divadle Kalich (Frankie a Johnny, Můj nejlepší kamarád, Čas pod psa, Tik Tik nebo Úhlavní přátelé), v poetickém divadle Viola (Hodně smíchu a pár slz), v Divadle Palace (Miluji tě, ale...) či v Divadle Broadway (Mýdlový princ).

Foto: Profimedia.cz

Na návrat do divadla se Tereza Kostková těší velmi, v Úhlavních přátelích si užije i dost legraceFoto: Profimedia.cz

Když hvězdy tančí...

Coby moderátorku si ji lidé nejčastěji spojují s televizním pořadem StarDance …když hvězdy tančí, který od roku 2006 uvádí s Markem Ebenem (63). Letos na podzim budou hvězdy tančit již po jedenácté. A osvědčila se i v rozhlase, kde v pořadu Blízká setkání již dva roky zpovídá s Adélou Gondíkovou (47) lidi známé i ty, kteří za poznání stojí.

Foto: Profimedia.cz

Během dlouhých let spolupráce se z Terezy Kostkové a Marka Ebena stali přáteléFoto: Profimedia.cz

Sluší jí to i před kamerou 

Než se prosadila i u filmu a v televizi, chvíli to trvalo. Dnes si ale nemůže na nedostatek nabídek stěžovat. Televizní diváci si ji oblíbili jako doktorku Moniku Mandlovou v Ordinaci v růžové zahradě (2005–21), jako Báru Vítkovou v Cestách domů (2010–15) nebo vodačku Lídu v Proč bychom se netopili (2009). Bavila i coby manažerka Kateřina ve Vinařích (2014–15) či jako veterinářka Tereza Coufalová v Temném Kraji (2017–19). A v posledních letech se víc a víc objevuje i ve filmu. V roce 2019 měly premiéru hned tři: Ženy v běhu, Můj příběh a Léto s gentlemanem.

Foto: Profimedia.cz

S Veronikou Khek Kubařovou (34), Jenovéfou Bokovou (29) a Zlatou Adamovskou (62) byly ženami v běhuFoto: Profimedia.cz

Jak se udržuje ve formě?

Co rozhodně stojí za zmínku, je její perfektní postava. Jaký má Tereza Kostková recept? Zálibu v běhání zúročila při natáčení snímku Ženy v běhu, a když byla obsazena do role instruktorky jógy v dalším připravovaném filmu, propadla i tomuto sportu. Hodně pomáhají i dvojáky v divadle (= dvě předstvení v jeden den), kdy několik hodin nesleze z jeviště. A jaký pohyb si populární herečka oblíbila během pandemie? Chodila na dlouhé procházky se psem, klidně na čtyři hodiny.

Foto: Profimedia.cz

Tereza Kostková se o sebe snaží pečovat a udržovat se v pohodě. A je to vidět!Foto: Profimedia.cz

Móda by měla být ženská

Tereza Kostková je milovnice módy. Ostatně její róby v taneční soutěži patří vždy k ostře sledovaným a diváci hodnotí i hloubku jejích výstřihů. V soukromí se obléká ležérněji, ale má ráda, když oblečení zdůrazní ženskost.

Foto: Profimedia.cz

Diváci StarDance se těší nejen na taneční výkony, ale i na parádní róby Terezy KostkovéFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám