Hlavní obsah

Tereza Ramba čeká druhé dítě! S jakým věkovým rozdílem?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaký věkový rozdíl mezi dětmi je tak akorát? Někteří rodiče upřednostňují mít sourozence k sobě co nejblíže. Do této skupiny se nyní přidá i herečka Tereza Ramba s manželem Matyášem.

Článek

Když budou k sobě blízko, bez problému si spolu vyhrají, když mezi nimi bude pár let rozdíl, ten starší bude už samostatnější, a péče se tak lépe rozdělí. Ať už v tom byl jasný kalkul, užít si mateřství do plných v krátkém časovém sledu, anebo „se to prostě stalo“, děti s menším než dvouletým rozdílem má i mnoho slavných osobností. A teď se k nim přidá i Tereza Ramba (32).

Jeden by si mohl myslet, že být maminkou je její současné životní poslání. Zahrála si ji ve filmech Po strništi bos (2017) a Vlastnících (2019), ve čtvrtek vstupuje do kin snímek Deníček moderního fotra, kde opět hraje maminku. Na svém instagramovém profilu sdílela video, kde ukázala, že přípravu na premiéru bere opravdu zodpovědně – prošla se na něm v upnutých červených šatech, kde se jí rýsuje těhotenské břicho. S manželem Matyášem Rambou (31) má ani ne dvouletého syna Mikoláše.

Foto: Profimedia.cz

S manželem Matyášem dlouho tajili pohlaví i jméno prvního dítěte, o kterém herečka mluvila jako o Slunci. Nyní se už ale ví, že je to kluk a jmenuje se MikolášFoto: Profimedia.cz

Michaela Tomešová (30)

Herecký pár Michaela a Roman Tomešovi to, lidově řečeno, vzali pěkně hopem. Krom toho, že věkový rozdíl mezi jejich syny je rok a půl, tak rodiči se stali, když bylo herečce 26 let. Podle jejich slov ani jeden syn nebyl plánovaný, berou to ale jako dar shůry. Ani v jednom případě však nešla na klasickou rodičovskou, jen co jí to podmínky umožnily, vrátila se do práce. V mnoha rozhovorech si pak pochvalovala, že díky svobodnému povolání si to s manželem plánují tak, aby vždy alespoň jeden z nich byl s dětmi doma.

Foto: Profimedia.cz

Ačkoli by se mohlo zdát, že skloubit dvě malé děti a dvě herecká zaměstnání je fuška, podle Michaely Tomešové se to zorganizovat dáFoto: Profimedia.cz

Ornella Koktová (28)

Zatímco Michaela Tomešová si pochvaluje, že je ráda, že do třicítky stihla mít dvě děti, Ornella Koktová je ještě o kus dál. Do osmadvaceti porodila tři děti, které má s podnikatelem Josefem Koktou (64). Mezi prvorozeným Quentinem (7) a druhorozeným synem je sice rozdíl šesti let, ovšem mezi Svenem a dcerou Lilianne to je sotva rok. Druhý syn přišel na svět 1. dubna 2020, dcera pak v dubnu 2021. Další potomky už ale neplánuje – nechala si přerušit vejcovody.

Foto: Profimedia.cz

Ornella Koktová otěhotněla jen pár měsíců po porodu Svena. Čtvrté dítě už ale nebude Foto: Profimedia.cz

Britney Spears (39)

Ani ne rok mezi potomky má i americká zpěvačka Britney Spears. Se svým bývalým manželem Kevinem Federlinem (43) má syny Seana a Jaydena. Druhorozený přišel na svět dva dny před prvními narozeninami svého staršího bratra. Kvůli psychicky podlomenému zdraví, kolapsu, závislostem a dalším problémům skončily děti v péči jejich otce. Britney by je ráda získala zpět do péče, ovšem nejdříve se musí opět stát svéprávnou a zbavit se moci svého otce, který je jejím poručníkem a dle fanoušků také strůjcem všeho neštěstí.

Foto: Profimedia.cz

Kvůli psychickým problémům a léčbě vychovával syny jejich otec, Kevin Federline, se kterým byla Britney tři roky v manželstvíFoto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate (39)

Děti v královské rodině jsou vždycky sláva, a když jsou navíc blízko po sobě, je to radost o to větší. Podařilo se to i následníkovi trůnu princi Williamovi (39), který má s vévodkyní Kate tři děti. Prvorozený, princ George, se narodil v červenci 2013. Jeho sestřička, princezna Charlotte, se narodila v květnu 2015. A do třetice všeho dobrého mají ještě sourozence prince Louise, který tento trojlístek doplnil v dubnu 2018.

Foto: Profimedia.cz

Mezi Georgem a Charlottou nejsou ani dva roky. Princ Louise je už o tři roky mladší než jeho sestraFoto: Profimedia.cz

Vévodkyně Meghan (40)

V podobných šlépějích jde i Williamův mladší bratr, princ Harry. Ještě ve Velké Británii, když byli součástí koruny, přivedla vévodkyně Meghan na svět syna Archieho. Narodil se v květnu 2019 a jeho porod byl opředen mnoha spekulacemi. Letos na svatého Valentýna mladá rodina oznámila, že čeká druhé dítě, v březnu ve skandálním rozhovoru s Oprah Winfrey propálili, že to bude holčička. Lilibet přišla na svět letos v červnu. Sice do dvou let to není, ale měsíc sem, měsíc tam… Co do počtu dětí ale v bratrových šlépějích princ Harry nepůjde. Již dříve se nechal slyšet, že s ohledem k planetě budou mít jen dvě děti.

Foto: Profimedia.cz

Harry s Meghan si chrání soukromí a děti neukazují. Pak ale poskytnou rozhovor Oprah, kde chrání vše, ale soukromí rozhodně neFoto: Profimedia.cz

A které slavné ženy se staly maminkami v opravdu brzkém věku? Jedna zpěvačka porodila dokonce v necelých třinácti letech! 

Reklama

Načítám