Hlavní obsah

Princ George slaví 8. narozeniny. A už ví, že bude král!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V osmi letech kluci řeší, jestli hrát fotbal, nebo tenis, učí se násobilku a milují superhrdiny. Malý princ George je zrovna takový. Ale zároveň už ví, že v budoucnu usedne na trůn. Dnes slaví narozeniny a rodiče zvažují internátní školu a stěhování.

Článek

Královský blonďáček slaví osmé narozeniny. Nedávno se celý (nejen) fotbalový svět dojímal, když spolu s rodiči zaníceně fandil anglickému týmu na mistrovství Evropy ve fotbale. A byl jako správný anglický gentleman v obleku. Jako jeho táta.

I když se rodiče velmi snaží, aby měl v rámci možností co nejvíc bezstarostné dětství, pomalu ale jistě se bude připravovat na budoucnost. Na to, že jednou usedne na britský trůn a stane se králem. První krok podnikli Kate (39) s Williamem (39) loni: v létě po sedmých narozeninách si se synem promluvili o tom, co ho čeká.

Jak George vyrostl a co se v jeho životě dělo v posledním roce?

Pocta pradědečkovi

Je již tradicí, že na každé narozeniny vévodkyně Kate pořídí fotografii svých potomků. Letos má tento obrázek ale mnohem hlubší význam. Princ George na něm sedí na Landroveru Defender, což bylo oblíbené auto prince Philipa, který letos v dubnu zemřel v nedožitých 100 letech. 

Otázkou je, jak dlouho se jí ještě podaří tyto krásné okamžiky zachycovat. Vévodkyně Kate si totiž na začátku roku na jedné fotografické soutěži posteskla, že její děti občas chtějí, aby ten foťák už odložila. Takové to klasické „Mami, nefoť mě!". 

Foto: Profimedia.cz

Princ George má na sobě triko, které stojí 10 liber. Je otázkou času, než se v celé Velké Británii vyprodá, stejně jako další oblečení, které členové královské rodiny vynesouFoto: Profimedia.cz

Princ George bude král

Královský historik a autor knihy Battle of Brothers Robert Lacey (77) v knize píše, že je to zhruba rok, co se princ George od rodičů dozvěděl, že jednou bude králem. Je to o trochu později, než bývalo v minulosti zvykem, ale v souladu s tím, že se Kate s Williamem snaží, aby jejich děti měly pohodové dětství a dospívání.

Jak se dnešní oslavenec novinu dozvěděl, není známo, možná to jednou světu sdělí on sám. Jisté je, že rodiče udělali vše pro to, aby tato zásadní chvíle byla pečlivě vybrána a aby vše synovi citlivě vysvětlili. Dnešní oslavenec si může být jistý, že máma s tátou mu budou vždy krýt záda a učit se navíc bude od těch nejlepších. Jeho prababička i děda s tátou mu mají co předat.

Foto: Profimedia.cz

Spolu se svými sourozenci Charlotte a Louisem pokládal otázky přírodovědci Davidu Attenboroughovi (95). Se slavnými a úspěšnými se bude potkávat čím dál častějiFoto: Profimedia.cz

Z Londýna do Berkshiru?

V současné době princ George navštěvuje spolu s mladší sestrou soukromou školu Thomas's Battersea v Londýně, ale je velmi pravděpodobné, že se rodiče rozhodnou poslat jej ve šlépějích prince Williama. Ten od osmi let studoval na internátní škole Ludgrove School v Berkshire. Nedaleko odtud leží také prestižní Eton Collage.

Napovídá tomu i fakt, že se Kate s Williamem již informovali o školách v této oblasti a vhodných rezidencích. Navíc nikdy neuvažovali o tom, že by s dětmi žili dlouhodobě v Londýně. A v Berkshire by byli i blíž rodičům Kate.

Foto: Profimedia.cz

Stejnou školu jako malý princ navštěvuje i jeho sestra. Zda i ona bude přestupovat, je zatím ve hvězdáchFoto: Profimedia.cz

Královská rodina v divadle London Palladium

Opatření proti koronaviru bohužel veřejnému vystupování nepřála, a tak bylo jednou z mála akcí, na které se princ George s rodiči a sourozenci objevil, pantomimické představení v divadle London Palladium. Konalo se jako poděkování pro ty, kteří během pandemie pomáhali v první linii.

Ač byla pozornost upřena na pětičlennou královskou rodinu na červeném koberci, William před začátkem poděkoval všem zdravotníkům za jejich práci a pomoc. Ocenil, že se obětovali, i když mají rodiny, které s nimi moc času nestrávily.

Charlotte potvrdila svoji pověst a neustále na staršího brášku dorážela. Ale ten se nedal rozhodit a ukázněně sledoval představení.

Foto: Profimedia.cz

Do divadla přišli vyfešákování a moc si to užiliFoto: Profimedia.cz

Princ George – fotbalový fanoušek

Princ George miluje helikoptéry, letadla a podmořský svět a nemůže se dočkat potápění. Ale také miluje fotbal, a tak uprosil rodiče, aby s nimi mohl na zápasy v rámci UEFA Euro 2020. A dokonce se oblékl i do obleku, aby ladil s tatínkem, který je jeho idolem a hrdinou.

Zápasů se zúčastnila i Kate, aby ve chvílích, kdy William měl královské povinnosti, mohla zůstat s Georgem. On si zase mohl procvičit, jaké to je konverzovat se slavnými – prohodil pár slov například s fotbalistou Davidem Beckhamem (46).

Foto: Profimedia.cz

Malý fanoušek si zápas užil a byl i na finálovém zápase, který ovšem Anglii zlato nepřineslFoto: Profimedia.cz

Kate s Williamem a jejich děti

Ač bylo období plné opatření a strachu z virové nákazy pro všechny náročné, mnozí si pochvalovali, že se v rodině víc sblížili. A Kate s Williamem intenzivněji vnímali, jak děti rostou, a rozhodli se, že by je rádi zapojili do svých aktivit. Doufali, že budou s dětmi více veřejně vystupovat, ale doba to zatím nedovolila.

Speciálně princ George je už velký kluk, který se umí chovat a vystupovat. Experti říkají, že je ze tří dětí nejdisciplinovanější. Princezna Charlotte (6) i princ Louis (3) v sobě mají rošťáckou drzost, ale George působí uvědoměle.

Foto: Profimedia.cz

Kate a Williama veřejnost miluje, a jestli je budeme vídat s Georgem a sourozenci častěji, tak jen lépe (George je vlevo)Foto: Profimedia.cz

Jak se chovají rodiče v královské rodině? Podobají se v něčem těm našim?

Reklama

Načítám