Hlavní obsah

Mladí slavní rodiče: Kdo vychovával a kdo dal k adopci?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trend posledních let směřuje spíše k tomu, že páry rodičovství odkládají a dítě přivádějí na svět až později. Nemají to tak ale všichni a nebylo to tak vždy. Některé slavné ženy a slavní muži se stali rodiči relativně brzy. O kom je například řeč?

Článek

Mít dítě brzy má své výhody i nevýhody. Mladí rodiče obvykle musejí dříve dospět a chovat se zodpovědně, ale také získávají malého parťáka či parťačku. A navíc mají ještě dostatek sil, aby potomkovi stačili. Které celebrity měly první dítě ještě před dvacítkou nebo krátce po ní?

Solange Knowles (34)

Mladší sestra slavné Beyoncé (39) působí jako zpěvačka a skladatelka, a přestože žije ve stínu známější příbuzné, na nedostatek popularity si stěžovat nemůže. Temperamentní hudebnice otěhotněla už v sedmnácti a provdala se za svého tehdejšího přítele a otce dítěte Daniela Smitha (37). Po něm dostal chlapeček jméno Daniel (16). Těhotenství nelitovala a při výchově syna se zhlédla ve své matce Tině (67), která jí byla velkou inspirací. Manželství ovšem nevydrželo a po třech letech se rozpadlo.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka má za sebou už dvě neúspěšná manželství. V roce 2019 oznámila rozvod s režisérem Alanem Fergusonem (57)Foto: Profimedia.cz

Sofía Vergara (48)

Kolumbijsko-americká modelka a herečka, známá ze seriálu Taková moderní rodinka (2009–20), v devatenácti letech porodila svého jediného syna Manola (29). S jeho otcem Joem Gonzalezem (43) tvořila manželský pár jen dva roky a potom syna vychovávala jako svobodná matka. A prý odvedla dobrou práci: kamkoli Manolo přijde, všichni chválí jeho dobré vychování, vtip a galantnost. Za výhodu brzkého mateřství považuje, že měla na dítě dostatek energie, ale nevýhodou bylo třeba to, že místo nákupu módních bot musela pořizovat plenky.

Foto: Profimedia.cz

Mají to v rodině! Modelčin pohledný syn Manolo se také živí jako modelFoto: Profimedia.cz

Roseanne Barr (68)

Komička a hvězda seriálu Roseanne (1988–2018) porodila v sedmnácti letech dceru Brandi (49). Protože se otec k odpovědnosti nehlásil a ona by byla svobodnou matkou bez peněz, dala dítě k adopci. Už v okamžiku, kdy se holčičky vzdávala, ale věděla, že se jednou znovu shledají. Po více než 18 letech se tak skutečně stalo a bylo to radostné shledání plné slz dojetí a bez zášti. Herečka má celkem pět dětí.

Foto: Profimedia.cz

Šťastné shledání: setkání matky a dcery se po letech neslo na příznivé vlněFoto: Profimedia.cz

Ester Geislerová (36)

První porod už v jedenadvaceti letech a hned dvojčata. To je případ české herečky a umělkyně. Jan Étienne a Mia Rosa (15) se narodili do manželství s filmovým architektem Janem Kadlecem (44) a šlo o plánované těhotenství. Mladá maminka přerušila na dva roky studium na Akademii výtvarných umění a všechno zvládla skvěle – mimo jiné i proto, že měla zkušenosti s hlídáním dětí. Rodina ale pohromadě nevydržela a herečka se s manželem po osmi letech rozvedla. Následovala střídavá péče.

Foto: Profimedia.cz

Ester Geislerová s dcerou Miou Rosou v roce 2019Foto: Profimedia.cz

Rod Stewart (76)

Nejen ženy, ale i muži se stávají rodiči v brzkém věku. Příkladem je slavný britský zpěvák, který stihl zplodit osm potomků. Nejstarší dcera Sarah (58) se narodila, když mu bylo sedmnáct let, a ani on, ani její mladá matka se necítili být dostatečně zralí na výchovu. A tak ji dali k adopci. Adoptivní rodiče Sarah v osmnácti letech prozradili, kdo je její otec, a ona se s ním v 80. letech několikrát setkala. Potom ovšem následovala dlouhá léta bez jakéhokoli kontaktu. Znovu se dali dohromady, když Sarah zemřela její adoptivní matka.

Foto: Profimedia.cz

Rod Stewart toho během bouřlivého života stihl opravdu hodně a další děti prý už neplánujeFoto: Profimedia.cz

Aretha Franklin (†76)

Primát mezi slavnými mladými matkami drží jednoznačně fenomenální americká zpěvačka. První dítě porodila dva měsíce před třináctými narozeninami. Syn dostal jméno Clarence (65) po Arethině otci, baptistickém kazateli. Hned o dva roky později, v roce 1957, zpěvačka porodila druhého syna Edwarda (63). O svých raných těhotenstvích se ale nerada bavila. Pokračovala v kariéře a s výchovou jí pomáhala babička a sestra. Později měla ještě dva syny: Teda (57) a Kecalfa (51).

Foto: Profimedia.cz

Když novináři zavedli řeč na zpěvaččina brzká těhotenství, nechtěla se s nimi o tom příliš bavit – asi to nebyl ten nejlepší životní start pro její děti a dospívání pro niFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám