Hlavní obsah

Královská láska: Meghan a Harry

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Královská láska Harryho a Meghan vstoupí do dějin jako ta, která začala jako rande naslepo. Jako ta, díky které princ konečně našel sám sebe. Ale i jako ta, kvůli které zřejmě přišel o rodinu.

Článek

Za seznámení vděčí blízké kamarádce, která se domnívala, že by si Harry s Meghan mohli rozumět. A měla pravdu. Meghan sice kvůli svému princi ukončila hereckou kariéru, ale zato její hlas dostal sílu a může aktivněji pomáhat. On se po jejím boku dokázal vyrovnat s traumaty z minulosti.

Všichni jim jejich štěstí přáli. Ale čekalo se, že budou reprezentovat korunu a pracovat pro lidi. Oni místo toho bojují s médii a obrátili se i proti svým blízkým. Dnes slaví Meghan Markle 40. narozeniny. Připomeňte si, jak se dali s Harrym dohromady a co během pěti společných let stihli zažít.

Meghan (40)

Narodila se jako Rachel Meghan Markle, proslavila se rolí seriálové právničky a tím, že si vzala britského prince.

Ač se rodiče brzy rozvedli, vliv na Meghan měli oba. Díky mamince cvičila jógu, s tatínkem trávila čas na natáčení seriálu Ženatý se závazky (1987–1997). A od mala se uměla ozvat. V jedenácti letech psala do vedení firmy Procter and Gamble, že je jejich reklama sexistická. A oni nakonec změnili slogan z „ženy po celé Americe bojují s mastnými hrnci a pánvemi“ na „lidé po celé Americe ...“. Vystudovala divadlo a mezinárodní vztahy a koketovala i s myšlenkou vstoupit do politiky.

Poprvé se vdávala v roce 2011, kdy ale zároveň začala natáčet Kravaťáky (2011–2019) a přestěhovala se do Kanady. Vztah s Trevorem Engelsonem (44) odloučení neustál. Jak nakonec našla rozvedená americká herečka svého prince?

Foto: Profimedia.cz

Roztomilá holčička měla od dětství jasno: jednou bude slavná a bude pomáhatFoto: Profimedia.cz

Harry (36)

Harry se narodil jako mladší syn prince Charlese (72) a princezny Diany (†36) a odmalička platil za citlivého chlapce, který těžce nesl rozchod rodičů.

Když jeho matka tragicky zemřela, svět truchlil nejen pro ni, ale i pro její dva syny. Starší William (40) držel smutek spíše v sobě, mladší Harry bojoval dlouho s duševními problémy a nakonec se z něj stal královský rebel. Babička královna nad ním přivírala oči, věděla, že z toho vyroste. Harry přiznal, že jej zachránily roky v armádě.

Nakonec se z něj stal vtipálek s obrovským srdcem, touhou pomáhat a dopřát svým dětem lepší dětství, než měl on sám. Co se týče žen, byl dlouho za přelétavého playboye, co neřeší budoucnost. Když se na scéně objevila Meghan, bylo hned všechno jinak.

Foto: Profimedia.cz

Působil jako čtverák, ale nesl si v sobě trápení. Až teď po boku Meghan se s mnohými traumaty vyrovnává. Musel ale pálit mosty?Foto: Profimedia.cz

Seznámili je přátelé

První schůzku jim domluvila v červenci 2016 společná kamarádka. Zašli na drink a už za pár týdnů vyrazili na výlet do Afriky, kde kempovali pod hvězdami.

V listopadu pak Harry oficiálně oznámil, že jsou pár a požádal média, aby nechala jeho lásku na pokoji. Ač se čekalo, že bude herečka na zájem bulváru zvyklá, opak byl pravdou.

O rok později se zasnoubili, a když byl Harry během zásnubního focení dotázán, kdy si uvědomil, že je Meghan ta pravá, odpověděl: „Věděl jsem to od první chvíle.“

Foto: Profimedia.cz

Nejen fanoušci královské rodiny z nich byli nadšení, svět jim ležel u nohou. Oni ale chtěli soukromí i popularitu zároveňFoto: Profimedia.cz

Ostře sledovaná svatba

Jejich svatbou v květnu 2018 žil skoro celý svět. Mimo jiné se řešilo, zda na seznamu hostů bude figurovat rodina Meghan, její otec a nevlastní sourozenci. Nakonec ji k oltáři vedl princ Charles a Meghan měla u sebe jen maminku Doriu Ragland. Otec se na její vkus příliš vyjadřoval do médií. Postupně začalo být evidentní, že se Meghan s novou rolí sžívá velmi obtížně (Největší prohřešky Megan v královské rodině).

Na podzim pak oznámili, že se stanou rodiči a v květnu 2019 se narodil malý Archie (2).

Foto: Profimedia.cz

Jejich svatba byla velká událost, v rozhovoru s Oprah Winfrey ovšem prozradili, že za zavřenými dveřmi se i plakaloFoto: Profimedia.cz

Megxit

Na podzim vyrazili i se synem na pracovní cestu po Africe, kde mimo jiné natáčeli dokument. V něm si stěžovali na přístup novinářů, nezájem rodiny o jejich trápení a Harry naznačil, že si přestávají rozumět s bratrem.

Netrvalo dlouho a oznámili, že se hodlají přestěhovat do USA a vzdát se svých rolí členů královské rodiny. Rodina sice jejich rozhodnutí oficiálně respektovala, ale jistě si myslela svoje. A vztahy výrazně ochladly, čemuž „pomohla“ i pandemie a nemožnost cestování. V Anglii se objevil párkrát pouze Harry, kvůli pohřbu prince Philipa (†99) a poté u příležitosti odhalení pomníku princezny Diany. Čekalo se, jak setkání s rodinou dopadne, ale žádná vřelá objetí se nekonala.

Foto: Profimedia.cz

Tak se tu mějte, my si jedeme žít svůj americký senFoto: Profimedia.cz

Tell it all

I když prý chtěli zmizet z očí veřejnosti, dělají pravý opak. Například dali rozhovor nejslavnější moderátorce světa Oprah Winfrey (67). Bylo to povídání tendenční, subjektivní a nominované na Emmy. Však také mnozí ocenili herecký výkon Meghan a její schopnost lhát nebo překrucovat pravdu bez mrknutí oka. Kromě jiného zde také oznámili, že čekají holčičku.

Foto: Profimedia.cz

Odborníci odhalili mnoho nepravd, které během rozhovoru padly. Královská rodina zachovala dekorum a nic nekomentovala. Ani obvinění z rasismu...Foto: Profimedia.cz

Jsou čtyři

Letos v červnu se jim narodila dcera Lilibet, a přestože chtěli své děti vychovávat jinak, než jak vyrůstali oni sami, daří se jim pravý opak. Odtrhnout děti od široké rodiny není nikdy dobré. Thomas Markle (77) se chce soudit, aby mohl vídat vnoučata, královští mají zase plné zuby toho, jak Harry veřejně pere špinavé prádlo.

Tahle královská láska se možná do historie zapíše jako jedna z největších, ale mnoho lidí z ní má těžké spaní.

Foto: Profimedia.cz

Malý Archie je již velkým bráškou a snad se mu opravdu v USA žije lépe. On je zatím šťastný tam, kde jsou v pohodě jeho rodiče. Budou ale ti dva někdy opravdu v klidu? Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám