Hlavní obsah

Test odličovačů: Který pleť nevysuší a ještě o ni pečuje?

Foto: Lucie Houdková

Foto: Lucie Houdková

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vybrat si ten pravý odličovač je základem pro krásnou pleť. Proto byste mu měli věnovat při výběru více pozornosti. V rozhodování, po jakém sáhnout, vám může pomoci naše redakční testování. Šest značek, různé textury, různé ceny. Který z nich je vítězem?

Článek

Odličování pleti jako nudná rutina? S těmito produkty se na něj budete těšit! Já mám pleť smíšenou, občas mě potrápí nějaký ten pupínek a v tomto období i suchá místa kvůli mrazům a rouškám. Jak mi následujících šest odličovacích přípravků vyhovovalo?

Nivea, 180 Kč

Olej od Nivei je vhodný i pro citlivou pleť, ale k make-upu citlivý naštěstí není! Rozpustí všechno, co na pleti večer nechcete mít, a zároveň ji nenechá suchou a napjatou. Naneste ho na vlhkou pleť, kde vytvoří bílou emulzi, chvilku pleť masírujte a pak opláchněte. Oleje používám jako první krok při odličování. Já si pak dávám ještě gel na dočištění, ale to nemusíte. Každý z přípravků můžete použít samotně.

Foto: Archiv firmy

Zklidňující čisticí pleťový olej, Nivea, 180 Kč (150 ml)Foto: Archiv firmy

Yves Rocher, 369 Kč

Musím přiznat, že někdy na množství líčidel nestačí. Nejdou dolů jedním tahem, ale nadvakrát a používám víc olejíčku. Je to ale tím, že olej je určený pro opravdu citlivou pleť. Obsahuje výtažek z heřmánku pro zklidnění pleti a pro co nejšetrnější odlíčení. Pro mě osobně je mínus i to, že olej je bez parfemace, ale opět, to citlivé pleti jenom prospěje.

Foto: Archiv firmy

Odličovací olej Sensitive Camomille, 369 Kč (150 ml)Foto: Archiv firmy

Youth to the People, 810 Kč

Gelovou čisticí péči o pleť plnou superživin, to slibuje značka Youth to the People. Gel se nanáší na vlhkou pleť, napění a smyje. Gely používám nejraději večer ve sprše, protože k odlíčení nepotřebuju žádný tamponek. Používám ho jako druhý krok po oleji a pleť je po něm vyčištěná naprosto dokonale. Pro suchou pleť bych ho ale nedoporučovala. Naopak typ mastnější s ním bude spokojen.

Foto: Archiv firmy

Gelová čisticí péče o pleť Superfood Face Wash, Youth to the People, 810 Kč (237 ml), prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Bioten, 100 Kč

Oproti Youth to the People mému současnému stavu pleti (trochu sušší s nedokonalostmi) gel od Bioten vyloženě vyhovoval. Má úžasně svěží vůni, jako letní parfém. Slibuje odlíčení pleti, ale zanechat ji přitom hydratovanou. Obsahuje i probiotika, která posilují obrannou bariéru kůže, a je vhodný pro normální a smíšenou pleť. Po odlíčení zůstane krásně hebká a nikdy ne vysušená. Byla jsem nadšená hned po prvním vyzkoušení!

Foto: Archiv firmy

Čisticí pleťový gel pro normální a smíšenou pleť Skin Moisture, Bioten, 102 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Garnier, 130 Kč

Produkt naneste do navlhčených dlaní – vytvoříte pěnu, tou pak masírujete pokožku a smyjte. Obsahuje kyselinu hyaluronovou a výtažek z aloe. Celkový dojem je po odlíčení velmi svěží a pleť je důkladně odlíčená. Na obalu se dozvíte, že pěna je vhodná pro normální i citlivou pleť. Mně vyhovovala naprosto skvěle. Navíc stačí opravdu malinké množství, takže pěna vydrží dlouho. A jde smýt rychle, takže nemusíte oplachovat obličej na stokrát. Dělí se s gelem od Bioten o první místo!

Foto: Archiv firmy

Čisticí pěna Hyaluronic Aloe, Garnier, 130 Kč (150 ml)Foto: Archiv firmy

Sensai, 3850 Kč

Sice jsem toho názoru, že i mezi levnými produkty najdete skvosty, ale po téhle luxusní péči bych sáhla klidně znovu, pokud bych nemusela řešit cenu. Jde o krémové mýdlo na čištění pleti, které je inspirované japonským čajovým obřadem a má pleti dodat pevnost a jas. Nejvíc ho tudíž ocení zralá pleť.

Součástí balení je i kartáček, který má prý ultra jemné štětiny. Mně ale z nějakého důvodu škrábaly, takže jsem mýdlo napěnila jen prsty a smyla vodou. V poslední době jsem nebyla s pletí moc spokojená, ale po vyčištění tímto mýdlem jsem viděla rozdíl. Pleť je sametově hebká, ani nepne, ani nepotřebuje mazat krémem. Póry byly menší a přebytečný maz pryč. Jediná nevýhoda je vysoká cena.

Foto: Archiv firmy

Krémové mýdlo The Creamy Soap, Sensai, 3850 Kč (125 ml)Foto: Archiv firmy

Reklama

Načítám