Hlavní obsah

Doping pro pleť: Omlazující metody, které nestojí majlant

Foto: Irina Bg, Shutterstock.com

Foto: Irina Bg, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omlazující metody nejsou nedostupné. Zapátrali jsme, za které nenecháte celou výplatu a skutečně omládnete. Jaké procedury si poradí s vráskami kolem očí i jinde nebo s pigmentovými skvrnami?

Článek

Mluvíme o procedurách, které dají pleti výrazně víc než domácí rutinní péče o pleť  (kterou ale určitě nepodceňujte). Více hydratace, odstranění pigmentových skvrn nebo vyhlazení jemných vrásek, to slibují tato anti-age ošetření. Už jste slyšeli o baby botoxu nebo o omlazení pleti vlastní krevní plazmou?

1. Chemický peeling na pigmentové skvrny

Co umí? 

Chcete si dopřát jemnou vzpruhu pleti a zbavit se pigmentových skvrn bez nějakých větších zásahů? Pak je chemický peeling pro vás to pravé. „Peeling odstraní vrstvy kůže do určité hloubky a jejich obnovení znamená regeneraci pleti, a tím pádem sjednocenější barevný odstín pleti. Pro maximální účinnost se doporučuje provést ho v sérii několika sezení,“ říká dermatoložka Lucia Mansfeldová z Perfect Clinic Dermatology.

Jak to probíhá?

Klasický peeling kůži obrušuje mechanicky, u chemického peelingu to obstarají AHA kyseliny (glykolová, mandlová nebo citronová). Po proceduře je pleť hladší, zdravější, sjednocená a jsou v ní nastartované procesy tvorby kolagenu a elastinu, které udržují pleť vypnutou. Pokožka může být po zákroku červenější a olupovat se. Během této doby je třeba se vyhnout slunci, proto je zimní období ideální dobou, kdy peeling podstoupit.

Pro koho se hodí? 

Je vhodný, pokud vás trápí pigmentové skvrny. Pomoci může ale i s problémy s akné  a jizvami po pupíncích. Nehodí se pro lidi s ekzémy. Proceduru můžete podstoupit bez ohledu na věk a cena se pohybuje okolo 1500–2500 korun.

Foto: thoughtsofjoyce, Shutterstock.com

Chemický peeling je vhodnou metodou pro odstranění různých nedostatků pletiFoto: thoughtsofjoyce, Shutterstock.com

2. Baby botox jako prevence

Co umí? 

Slovo botox má v dnešním světě, kdy přirozenost vede, spíš hanlivý výraz, a to především kvůli celebritám, které neznají míru. Pokud to ale nepřeženete, výsledek může být velmi lichotivý. „Před 10 lety byli lékaři nadšení z toho, jaký efekt aplikace měla. Hluboké linie a vrásky úplně zmizely, ale bylo zřejmé, že jste podstoupili ošetření a váš obličej vypadal výrazně jinak. Nyní se snažíme používat tuto látku jako preventivní prostředek ke zpomalení stárnutí a vyladění celkového dojmu. Stále budete vypadat jako vy, jen budete svou více odpočatou, zářivější verzí,“ říká o baby botoxu Lucie Kalinová, vedoucí lékařka a estetické dermatologie pražské Brandeis Clinic.

Při výběru vhodné kliniky dejte na reference. Špatně provedené ošetření může mít totiž za následek strnulý výraz nebo pokles obočí. Pokud se však botox aplikuje správně, může obočí naopak trochu zvednout.

Jak to probíhá?

Při této proceduře se využívá méně účinné látky, a proto je vhodný na ne příliš hluboké vrásky. Ošetření trvá maximálně dvacet minut a účinek nastupuje do sedmi dní. Je to takový lehký doping pro pleť, aniž byste se museli bát, že přijdete o svůj výraz obličeje.

Pro koho se hodí?

Pro ženy okolo třicítky, které hledají prevenci proti stárnutí pleti.  Za cenu okolo 3500 do 5500 korun vám efekt vydrží 4–5 měsíců.

3. Mezoterapie na vrásky okolo očí

Co umí?

Mezoterapie nabízí doping pomocí kyseliny hyaluronové. Hodí se k omlazujícímu ošetření obličeje, krku, dekoltu, hřbetu rukou nebo i na hýždě a stehna. Taky je vhodná na jemné vrásky okolo očí, které vyhladí. Celkově nastartuje proces regenerace kůže.

Jak to probíhá?

Oblast se znecitliví krémem a pak se mikrojehličkami vpravuje do pokožky speciální sérum s vitaminy, antioxidanty a kyselinou hyaluronovou. Za průměrně třicet minut můžete očekávat vyhlazení vrásek, hloubkovou hydrataci, zmírnění pigmentových skvrn a třeba i zlepšení stavu celulitidy na hýždích.

Pro koho se hodí?

Jde o další neinvazivní metodu a cena za zákrok se pohybuje přibližně od 3500 do 5500 korun. Hodí se pro všechny, kteří hledají celkovou revitalizaci pleti bez ohledu na věk i typ pokožky.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Na jemné vrásky okolo očí je kromě výplní vhodná také mezoterapieFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

4. Plazmalifting pro produkci kolagenu

Co umí?

Nastartovat produkci kolagenu  a regenerovat pleť, to zvládá plazmalifting (plazmaterapie), při němž se do pokožky aplikuje vlastní plazma. „Tato přirozená látka tělu pomáhá vypínat a zlepšovat stav pokožky. Velkou výhodou je, že z plazmy nevzniká žádná alergická reakce. Principem zákroku je biostimulace kolagenových buněk, které se nacházejí v pokožce. Naše vlastní plazma bohatá na krevní destičky umí tyto buňky nabudit a stimulovat je k tvorbě nových kolagenních vláken. Tím dochází k regeneraci, rozzáření a zřetelnému omlazení pleti,” vysvětluje doktorka Petra Moravcová z kliniky plastické a estetické chirurgie Perfect Clinic.

Jak to probíhá?

Odebere se vám krev z žíly na ruce, z níž se pak získá plazma, která je aplikována do podkoží pleti. Procedura je bezbolestná, trvá okolo hodiny a zaplatíte za ni přibližně 5000 korun.

Pro koho se hodí?

Ideální výsledky uvidí lidé mezi třicítkou a čtyřicítkou, jejichž pleť potřebuje menší korekce. Hodí se ale pro všechny věkové kategorie.

Reklama

Načítám