Hlavní obsah

Hit v hubnutí: Proteinové tyčinky! Otestovali jsme, které jsou nej

 

Reklama

Sladké tyčinky málokdo považuje za něco extra zdravého. Ovšem stále populárnější proteinové tyčinky, to je něco jiného: jsou označovány nejen jako chutná, ale i správná a výživná svačinka. A tomu odpovídá i cena. Skutečně ale stojí za to? Některé ano, ale zdaleka ne všechny.

Článek

Proteinovou tyčinku nekoupíte za deset ani dvacet korun, jako normální drobné sladkosti a sušenky. Jejich cena je různá, běžně se ale pohybuje od 25 korun výš a klidně se vyšplhá k šedesáti až sedmdesáti korunám. To je dost peněz – pro mnohé je to cena oběda. Když takovou částku vynaložíte za šedesát gramů potravy, vyžadujete pochopitelně maximální kvalitu.

Český i světový trh nabízí mnoho opravdu dobrých proteinových tyčinek, vyrobených skvělými technologiemi a z těch nejlepších surovin. Najdete tu však i spoustu horších nebo (za tu cenu!) vyloženě špatných.

Vyznat se v takovém množství výrobků a rozpoznat, které za to stojí a které vůbec, je pro laika docela složitý úkol. Požádali jsme proto výživového specialistu a lektora Ing. Martina Škábu, který se proteinovými produkty dlouhodobě zabývá, aby nám trochu nastínil, jak při jejich výběru postupovat.

Zajímají vás nejzákladnější principy, kterých se podle Martina Škáby máte při volbě držet? A jak v jeho testu obstály oblíbené tyčinky? Jedno vám prozradíme rovnou: cena opravdu nerozhoduje!

Našli jste v testu svou oblíbenou tyčinku? Pokud ano, jak dopadla?

Reklama

Načítám