Hlavní obsah

Redakční test: Který tělový olej voní a dobře se vstřebává?

Foto: Friends Stock, Shutterstock.com

Foto: Friends Stock, Shutterstock.com

Reklama

Sluneční paprsky vysušují pokožku, a proto je zvláště v letním období nutná její pravidelná hydratace. K té vám mohou skvěle posloužit tělové oleje. Otestovaly jsme některé za vás a tady je výsledek.

Článek

Oleje jsou na léto skvělou volbou. Jsou multifunkční, takže je využijete na obličej, tělo i vlasy poničené od slunce. Můžete vyzkoušet i oleje se třpytkami, které vaši pleť krásně prozáří, nebo s vůní růží a levandule, po nichž se vám bude dobře usínat. Proto také doporučujeme oleje používat především navečer, abyste jim dopřáli čas se dobře vpít do kůže a jejich vůně na noc zklidnila vaši mysl. Vtírejte je po sprchování do ještě mokré kůže, nikdy na sucho, zůstali byste mastní. Zde jsou produkty, které jsme vyzkoušely.

Ideál nejen pro těhotné

Foto: Archiv firmy

Bi-Oil, pečující olej na pokožku se zaměřením na jizvy a strie, 60 ml, 185 KčFoto: Archiv firmy

Testovala fotoeditorka Marianna: Olej jsem si pořídila především kvůli těhotenství. Mažu s ním břicho, prsa a stehna, tedy ty části těla, které se bohužel každým dnem zvětšují. Zatím jsem spokojená, nemám na těle žádné těhotenské strie. Olej navíc pomáhá pokožku krásně hydratovat a díky tomu mě kůže nesvědí. Ačkoliv je to olej, nedělá mastné fleky na oblečení a mohu se po namazání takřka hned obléknout. Není příliš parfémovaný, což může být pro mnohé také příjemné. 

Se třpytkami

Foto: Archiv firmy

Yage, levandulový třpytivý tělový olej, 20 ml, 599 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Lucka: Miluji vše, co se třpytí, takže výjimkou není ani tento olej s růžovými třpytkami. Podle výrobce ho lze použít i na obličej a mě baví ho trochu vklepat na lícní kosti, kde skvěle funguje jako rozjasňovač. Pro mě je ideální volbou na léto, kdy se hodí do dekoltu, na klíční kosti, ale klidně i celé nohy, kde vám zvýrazní opálení. Podle popisu se jedná o suchý olej, takže nezůstane na pokožce výrazně mastný film, což mohu jen potvrdit. A levandulová vůně? To je pro mě jen další velké plus!

Voňavý po růžích

Foto: Archiv firmy

Alverde Naturkosmetik, tělový olej bio šípková růže & bio rakytník, 100 ml, 119 Kč, prodává DMFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Katka: Olejíček krásně voní především po růžích. Výrobce přípravek doporučuje i pro normální pleť, ale já bych řekla, že se hodí spíš pro suchou, je dost mastný. Po delší koupeli nebo v zimě je fajn hlavně na nohy, ale na každodenní používání to podle mne není. Zato je super místo večerního krému na ruce a na masáže. Nevstřebá se tak rychle jako jiné oleje, zato příjemně relaxačně voní. Podle mne skvělý poměr ceny a kvality.

Po sauně

Foto: Archiv firmy

Balea, tělový olej Beauty, 150 ml, 119 Kč, prodává DMFoto: Archiv firmy

Testovala šéfredaktorka Monika: Mám tělové oleje ráda. Používám je alespoň jednou týdně na důkladnější péči o pokožku těla, ideálně po sauně. Výhodou tohoto je jeho jemná, naprosto nevtíravá vůně. Některé tělové oleje voní velmi intenzivně, což je skvělé, pokud si tu vůni zamilujete, ale nepříjemné, když s ní máte sebemenší problém. Vůně olejů je totiž z těla cítit celkem dlouho. Balea olej můžete nakombinovat s jakoukoliv další péčí a nebudou se spolu prát. Podle mě je ideální pro teplejší měsíce, protože je lehčí než řada jiných tělových olejů, a celkem rychle se vstřebává. Vzhledem k ceně je to ideální kousek, který je fajn mít od jara do podzimu v koupelně.

Skvělý na masáže

Foto: Archiv firmy

Amazing Body Oil, tělový olej, 100 ml, 559 KčFoto: Archiv firmy

Testovala šéfeditorka Marie: Shodou okolností jsem olej začala používat ve chvíli, kdy jsem měla čerstvé jizvy. Používala jsem ho každý den a byla zvědavá na účinek. Bylo by bláhové si myslet, že jizvy zmizí, ale velice mile mne překvapilo, že s každodenní péčí se kůže začala obnovovat docela rychle. Olej se dobře vstřebával, jeho vůně funguje jako balzám na duši a hodí se i na masáže. Obsahuje totiž mandlový olej, olivový olej, vitamin E a navrch ještě levandulový olej, a to je právě ta složka, která umocňuje celkový dojem.

Na zpevnění

Foto: Archiv firmy

Nivea, Q10 Multi Power zpevňující tělový olej 7 v 1, 100 ml, 249 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Pavla: Tělové suché oleje mám ráda hlavně v létě, neboť mi přijde, že pokožku dobře regenerují i po slunění. Navíc jsou většinou multifunkční a mohu je tedy použít na obličej, tělo i na vlasy. Dávám je trochu do konečků, které se mi často vysušují. Olej od Nivey vše tohle splňuje, a navíc krásně decentně voní. Připomíná mi dětské olejíčky pro miminka. Menší balení s sebou určitě budu brát na cesty. Výrobce slibuje i zpevnění pokožky, ale to se dost těžko posuzuje.

Na tělo i na vlasy

Foto: Archiv firmy

Eterea Cosmesi Naturele, Organic Coconut Oil, 150 ml, 366 Kč, prodává Eco-VerdeFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Katka: Kokosový olej celkem očekávaně krásně voní po kokosu, nicméně aplikací na pokožku se po chvíli vůně zjemní natolik, že se nemusíte obávat celodenní vůně à la tyčinka Bounty. Výrobce olej doporučuje jak na tělo, tak na vlasy, a hlavně na ty mi připadá opravdu skvělý. Používám ho na navlhčené vlasy, které pak zabalím do igelitu a ručníku a nechám tak alespoň hodinu. Jediná nevýhoda je, že si pak musíte vlasy opravdu pořádně umýt šamponem.

Otestovaly jsme také krémy po opalování. Které se nám osvědčily?

Reklama

Načítám