Hlavní obsah

Redakční test letních parfémů: Který vás přenese na pláž?

Foto: Marianna Bartková

Foto: Marianna Bartková

Reklama

Parfém, který vás přenese na prosluněnou pláž nebo je příjemně sladkým lékem na chmury a špatnou náladu. Anebo odvážný unisex parfém, parfémovaná voda z francouzské Riviéry a prázdninová toaletka. To je náš výběr na letošní léto. Je rozmanitý, tak si pojďte přičichnout!

Článek

Co se letních vůní týče, většina lidí inklinuje k svěžím a lehkým variantám. Také ty mezi našimi tipy najdete, ale stejně tak i zajímavý unisexový niche parfém anebo elegantní ženskou vůni od Jennifer Lopez a také novou obměnu Light Blue, jednoho z nejoblíbenějších parfémů vůbec.

Moschino Toy 2 Bubble Gum

Testovala redaktorka Pavla:

Tenhle parfém vás zaujme již na první pohled. Flakon ve tvaru růžového medvídka je vážně velmi roztomilý. Když jsem ho dostala na testování, bylo mi jasné, že větší pozornosti se mu dostane od mé jedenáctileté dcery. A měla jsem pravdu. Dcerka byla na rozdíl ode mě nadšená i jeho sladkou žvýkačkovou vůní.

Takže pokud máte vy nebo vaše dcery rády sladké tóny, které rozhodně probudí vaše smysly, je tahle vůně jako stvořená právě pro vás. Já si na léto raději pořídím něco citrusovějšího.

Foto: Archiv firmy

Toaletní voda Moschino Toy 2 Bubble Gum, 1327 Kč (50 ml), prodává parfumerie MarionnaudFoto: Archiv firmy

Jardins d’Écrivains Zorba

Testovala editorka Irena:

Některé „pánské“ vůně mám ráda nejen na partnerovi, ale i na sobě. Deodoranty používám zásadně pánské a vlastně mi tohle rozdělování vůní přijde už trochu passé. I proto jsem byla zvědavá na unisex parfém Zorba a popravdě, byla to láska na první pohled.

Je fakt originální a osvěžující, voní trochu po kolínské a trochu po pudru, zároveň v něm cítíte květiny a něco strašně svěžího. Prostě léto jako vyšité, stačí zavřít oči a jste tam, kde chcete být právě teď. Navíc se s průběhem dne trochu mění a vydrží opravdu, ale opravdu dlouho. Díky tomu mi i cena za niche parfém přijde více než příznivá.

Foto: Archiv firmy

Parfémovaná voda unisex Jardins d’Écrivains Zorba, 2400 Kč (50 ml), k dostání v butiku MyskinoFoto: Archiv firmy

Tom Tailor Beach Time

Testovala redaktorka Karin:

Tahle vůně je pro mě důkazem, že ne vždy mám dát na první dojem. Výrazné citrusové nóty evokovaly spíš než dámský parfém osvěžovač vzduchu a to bych na sobě zkrátka nesnesla. Po pár minutách je ovšem doprovodil květinový podkres zakončený sladkou vanilkou a kořeněným základem.

Aromatickou symfonii jsem si nakonec dokonale užila a roztomilý flakonek nosím od té chvíle stále s sebou. Láska na první přivonění to sice opravdu nebyla, ale o to víc jsem byla příjemně překvapená.

Foto: Archiv firmy

Toaletní voda Tom Tailor Beach Time, 470 Kč (30 ml). K dostání v drogeriích dm a FAnn parfumeriíchFoto: Archiv firmy

Dolce & Gabbana Light Blue Forever

Testovala redaktorka Kateřina:

Tak za tuhle (více než náhodnou) volbu při našem redakčním testu parfémů si stále gratuluji – tehdejší nadšení kolem původní vůně Light Blue mě minulo, ale nyní už ho naprosto chápu. Novinka je nádherně svěží a zároveň voňavá po citrusových květech, které mi evokují i jasmín a rozkvetlé středozemní ostrovy.

Myslím, že proto může vyhovovat jak milovnicím sladších ovocných a květinových vůní, tak těm, které preferují svěží dřevité parfémy a jiskřivé citrusy a jablka. Vůně navíc vydrží opravdu dlouho, takže ji ještě druhý den zlehka ucítíte třeba na bundě.

Foto: Archiv firmy

Parfémovaná voda Dolce & Gabbana Light Blue Forever, 2350 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Enduring Glow by Jennifer Lopez

Testovala redaktorka Lucie:

Vybírá si ještě někdo vůni podle toho, jaká slavná osobnost je její tváří? Bez mučení se přiznávám. Pokud se jedná o slavnou ženu, kterou mám v oblibě, je velká šance, že se mi bude líbit i parfém. A co když třeba i osobně stojí za jeho tvorbou? Jennifer Lopez (51) přišla na trh s první vůní v roce 2002 a Glow se stal nejúspěšnějším VIP parfémem. Novější Enduring Glow mě zaujal na první dobrou.

Kdo by nechtěl vonět jako JLo? Je to klasická ženská vůně, což nemyslím špatně. Je sladší, elegantní, hřejivá a tvoří ji magnolie, pivoňky, hruška, liči, ambra i santalové dřevo. Jediné minus je, že na mně vůně tolik nevydrží.

Foto: Archiv firmy

Parfémovaná voda Enduring Glow by Jennifer Lopez, 799 Kč (30 ml), koupíte v síti drogerií RossmanFoto: Archiv firmy

Fragonard Ma Rose

Testovala šéfeditorka Marie:

Testovaná parfémovaná voda je ideální pro všechny, kdo na léto milují květinové vůně, ale ty jemné jim nic neříkají. Naopak příliš ji asi neocení ti, kteří nemají rádi kořeněné parfémy. Tato vůně v sobě bezvadně kombinuje oboje.

Kromě magnolie, pelargonie a stolisté růže je v ní totiž ještě máta, citron, cedrové dřevo, bílé pižmo, ambra a listy z hrušky. Stačilo jen trochu stříknout a parfém mi vydržel celý den.

Foto: Archiv firmy

Parfémovaná voda (7,5 ml) a krém na ruce Fragonard Ma Rose, 610 Kč, prodává La Pharmacie FrançaiseFoto: Archiv firmy

Calvin Klein One Summer

Testovala redaktorka Lucie:

Tahle unisex parfémovaná voda je žhavá letní novinka. Díky jejímu testování jsem o sobě zjistila, že jsem na vůně „konzerva“ – jednoduše květinové a ženské vůně jsou ty moje. To ale neznamená, že je tahle špatná, naopak. Na první přivonění v ní cítíte „pánský parfém“, když se rozvoní, je zase jiná, víc dámská.

Zkrátka dokonale vyvážený unisex. Originální a na léto jako stvořený. Ucítíte v něm citrusy a nepřekonatelnou svěžest, možná díky tomu, že v sobě obsahuje eukalyptus? Líbil se i příteli, na kterém jsem ji také otestovala!

Foto: Archiv firmy

Toaletní voda unisex Calvin Klein CK One Summer 2021, 1260 Kč (100 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Další letní must-have výbava? Kosmetika, která vám nesmí chybět na cesty!

Reklama

Související témata:

Načítám