Hlavní obsah

Oblast, kterou opomíjíme, ale stárne rychle: Dekolt a krk

Foto: Irina Bg, Shutterstock.com

Foto: Irina Bg, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruku na srdce, kdo z nás si maže krk a dekolt aspoň z poloviny tak poctivě jako obličej? Tahle partie přitom začne věk prozrazovat nejdříve. Jak se o citlivou oblast správně starat a jak ji vyhladit?

Článek

O dekolt a krk je třeba se starat stejně delikátně a pečlivě jako o obličej nebo oblast očního okolí. „Každodenní pečující rituál by měl končit až u dekoltu,“ doporučuje vizážistka Soňa Šajdáková. Ve struktuře kůže krku a dekoltu totiž chybějí mazové žlázy a skoro se zde neukládá podkožní tuk. Kvůli tomu může být pokožka v těchto místech sušší, a tím pádem náchylnější k stárnutí a tvorbě vrásek. Schválně, kolikrát jste už slyšeli, že obličej ženy končí u prsou?

1. Odličujte i dekolt

Aby byla pokožka dobře opečovaná, musí být nejdříve čistá. Proto s čištěním nikdy nezapomínejte ani na krk a dekolt. Hodí se to i v případě, že se vám dělají pupínky ve výstřihu. Použít můžete jakýkoliv přípravek, který vám vyhovuje na obličej, ale nejsnadnější variantou je dát si gelový či krémový odličovač do sprchy a při odličování obličeje rovnou vzít také dekolt a třeba i oblast ramen, kde se také častěji tvoří akné.

Foto: Archiv firem

Zleva: Odličovací želé Yves Rocher, 449 Kč (150 ml). Odličovací gel Hyaluronic Aloe Garnier, 100 Kč (200 ml)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Jemná čisticí pěna Weleda, 299 Kč (150 ml). Gelová čisticí péče Youth to the People, 810 Kč (237 ml), prodává SephoraFoto: Archiv firem

2. Užívejte sérum, krém i masáž

Velký beauty trend aktuálně představují přípravky určené speciálně na dekolt a krk. Často mají masážní hlavici nebo roller, jimiž lze pokožku promasírovat. S klidem ale můžete používat krémy, séra a masky, které vám vyhovují na obličeji. „Pokud si aplikujete plátýnkovou masku, tak zbytek séra v balení použijte na dekolt,“ radí Soňa Šajdáková. Také nedá dopustit na peeling celého těla, při kterém nezapomínejte ani na výstřih.

Tip: Jak na masáž krku a dekoltu? Krouživé pohyby provádějte zdola nahoru, roztírací pak shora dolů. Tento typ masáže podporuje pokožku v boji proti gravitaci.

3. Chraňte dekolt před UV zářením

Výstřih je citlivé místo, které se na sluníčku rychle spaluje a kde se často tvoří pigmentové skvrny. „Že se na obličej mají používat krémy s SPF, je známé, ale při jejich aplikaci rozhodně nezapomínejte na krk a v létě pak ani na dekolt. Zabráníte tak reakcím na slunce v podobě pigmentových skvrn a vzniku vrásek. A samozřejmě se jedná i o důležitou ochranu proti zákeřným kožním onemocněním,“ varuje dermatoložka Lucia Mansfeldová z kliniky Perfect Clinic Dermatology.

4. Zkuste péči profesionálů

Jestli vám ve výstřihu vadí vráska mezi prsy či pigmentové skvrny, zkuste profesionální ošetření. „Dobrou kosmetičku poznáte podle toho, že do péče zahrnuje i oblast dekoltu,“ podotýká Soňa Šajdáková. Omlazující procedurou může být také mezoterapie kyselinou hyaluronovou nebo chemický peeling.

Péče o krk a dekolt

Foto: Archiv firem

Zleva: Gel na krk a dekolt Alcina, 830 Kč (100 ml). Sérum na oblast dekoltu a krku proti vráskám s kovovým rollerem Strivectin, 2190 Kč (50 ml)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Protivráskové sérum na obličej, krk i dekolt Ziaja Baltic Spa, 225 Kč (90 ml), prodává Notino. Krém proti vráskám a pigmentovým skvrnám Clarins, 1664 Kč (75 ml), prodává FAnn parfumerieFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zpevňující krém pro dekolt a krk Neostrata, 1599 Kč (75 g), prodává Tarsio. Krém proti vráskám v dekoltu No1 Bust Di Angelo Cosmetics, 1085 Kč (120 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám