Hlavní obsah

Tina Turner slaví 80. narozeniny. Co o ní (ne)víte?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Její život připomíná jízdu na horské dráze. Jako malou ji opustila matka, pak otec a vychovala ji babička. První manželství Tiny Turner bylo plné násilí a málem zpěvačku stálo život i kariéru. Jenže to nevzdala, postavila se znovu na vlastní nohy a dobyla svět hudebního showbyznysu. Energická Tina Turner dnes slaví své 80. narozeniny.

Článek

Hustá hříva, specifický hlas a krátká minisukně. Kdo by neznal rockovou legendu Tinu Turner, která se rozloučila se svou hudební kariérou před deseti lety? Víte, kde žije, a že je se svým druhým manželem Erwinem Bachem už víc než čtvrt století? Udělejte si s námi test, jak dobře ji znáte. Jdeme na to!

1. V jakém americkém městě se Tina Turner narodila?
2. Jak zní její vlastní jméno?
3. Zpěvačka je velká příznivkyně rodokmenů. Čí krev koluje Tině Turner v žilách?
4. V roce 1962 se vdala za prvního manžela, zpěváka Ikeho Turnera, po sňatku si změnila jméno na Tina Turner. Manželé sklízeli jeden hudební úspěch za druhým. V soukromí jim to ale příliš neklapalo. O pár let později se veřejnost dozvídá, že ji Turner surově bije. Jeho agresivní chování vyvrcholilo až žádostí o rozvod v roce 1976. Co zpěvačce udělal?
5. Po rozvodu se Tina Turner vydává na sólovou dráhu. Provází ji ale neúspěch a ten se podepsal na její finanční situaci. Neměla na nájem ani na jídlo. Z čeho žila?
6. V roce 1980 zažívá comeback. O tři roky později přichází s písní Let's Stay Together a následují další hity. Spolupracuje (a prožívá románky) s rockovými hvězdami, jako je Mick Jagger nebo Eric Clapton. V roce 1995 nazpívala úvodní píseň k „bondovce“. K jaké?
7. Tina Turner má bohatou hřívu, dlouhé nohy a měří 163 centimetrů. Jejím dalším poznávacím znamením je, že má:
8. V médiích se o ní často píše pod přezdívkou:
9. Ani po padesátce se nebála ukazovat své luxusní nohy, které si nechala pojistit – na jakou částku?
10. Rocková legenda se vzdala v roce 2013 amerického občanství. Po boku o 16 let mladšího manžela (německého hudebního producenta) Erwina Bacha žije už přes dvacet let mimo USA. Kde?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Načítám