Hlavní obsah

Topinky s grilovanou zeleninou a bylinkami

Hodnocení:
(12)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Lehce opečené pečivo si skvěle rozumí se zeleninovou pomazánkou známou pod názvem ajvar. A ten perfektně doplní grilovaná nebo na pánvi opečená zelenina. Pochutnejte si na téhle lahůdce i vy!

Ingredience pro:
2 porce
  • 2 stonky zeleného chřestu
  • 4 cherry rajčátka
  • 1 cuketa
  • 1 žlutá paprika
  • 2 ks tmavého pečiva
  • 4 lžíce ajvaru
  • čerstvá bazalka
  • čerstvý tymián
  • olivový olej
  • mořská sůl
Článek

Postup

Krok 1: Chřestu odkrojte dřevnaté konce, podélně jej rozkrojte a nakrájejte na asi 3 cm dlouhé kousky. Rajčátka rozpulte. Cuketu na mandolíně nastrouhejte na tenké podélné plátky. Papriku očistěte a nakrájejte na kousky velikosti většího sousta. Všechnu zeleninu postupně z obou stran (rajčatům stačí na straně řezu) opečte na troše olivového oleje na pánvi. Máte-li po ruce gril, zeleninu nejdříve potřete olejem a pak ji krátce ogrilujte na hliníkovém tácku.

Krok 2: Pečivo prokrojte a opečte v topinkovači, případně rovněž na grilu. Potřete ajvarem (recept na tuto vynikající pomazánku najdete o kousek výše v odkazu) a navrch poklaďte opečenou zeleninou a posypte čerstvými bylinkami. Podle chuti můžete ještě lehce posypat mořskou solí, ale není to potřeba.

Která zelenina nesmí chybět na topinkách u vás doma?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek