Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Křehké máslové sušenky servírujte k dobrému vínu, nejlépe toskánskému.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g polohrubé mouky
    1
  • 100 g másla
    7
  • 5 lžic bílého vína
    12
  • 1 lžička soli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Změklé máslo vyšlehejte s vínem, utřeným česnekem a nasekanou bazalkou, přidejte mouku a osolte. Vytvořte vláčné těsto a zformujte ho do válečku, zabalte do  folie a dejte ztuhnout do mrazničky. 

02.

Ostrým nožem krájejte tenká kolečka a sušenky rozložte hned na plech vyložený pečicím papírem a při 180 °C pečte přibližně 10 minut.

Načítám