Hlavní obsah

Toskánské česnekovo-bazalkové sušenky

Hodnocení:
(21)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Křehké máslové sušenky servírujte k dobrému vínu, nejlépe toskánskému.

Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g másla
  • 5 lžic bílého vína
  • 1 lžička soli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
Článek

Postup

Krok 1: Změklé máslo vyšlehejte s vínem, utřeným česnekem a nasekanou bazalkou, přidejte mouku a osolte. Vytvořte vláčné těsto a zformujte ho do válečku, zabalte do  folie a dejte ztuhnout do mrazničky. 

Krok 2: Ostrým nožem krájejte tenká kolečka a sušenky rozložte hned na plech vyložený pečicím papírem a při 180 °C pečte přibližně 10 minut.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek