Hlavní obsah

Trendy v obýváku v roce 2021? Převratné změny dělat nemusíte

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Zajímá vás, jaké materiály, struktury a barvy budou v obývacích pokojích převládat v roce 2021? V hlavních rolích jsou pohodlí, maximální využití prostoru a osobitost.

Článek

Pandemie koronaviru ovlivňuje způsob našeho života, a s tím souvisí i vzhled našich obývacích pokojů. Trávíte tam stále více volného času, často tam i pracujete a vaše děti si tam hrají. Přesto i v této době chcete, aby vypadal dobře a líbilo se tam také vašim budoucím hostům. Poradíme vám, co můžete udělat pro to, aby byl váš obývák i letos trendy.

Udělejte si pohodlí

Stres a deprese jsou v poslední době skloňované ve všech pádech. Nepříznivá epidemiologická situace začíná doléhat i na ty největší optimisty. Proto hlavním trendem v obývacích pokojích je pohodlí. K tomu nejlépe poslouží ušáky, sedačky s měkkými polštáři plné oblin, nadrozměrná ergonomická lehátka, a dokonce i sedací pytle. Důležité je, abyste si mohli kdykoli odpočinout.

Zútulněte prostor

Dalším trendem je vytvořit co nejútulnější prostor. Takže ani v případě, že máte obývák zařízený spíše minimalisticky, nemusíte toho moc měnit. K navození pocitu útulnosti vám nejlépe poslouží vlněné přehozy a deky. A samozřejmě různě velké polštáře. Body získáte, když to bude vaše vlastní výroba. Každý projev šikovnosti a kreativity se totiž letos počítá. A výhodou těchto prvků je, že i ze strohé, minimalistické sedačky vykouzlí alespoň zčásti měkké, pohodlné sezení.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

V žádném obýváku by letos neměly chybět polštáře a dekyFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Pořiďte si univerzální nábytek

Ať se nám to líbí, nebo ne, teď je období, kdy se naše domácí prostředí mění na pracovní, školní i herní. Z toho důvodu se stále víc dostává ke slovu multifunkční vybavení. Obýváků se to týká hlavně v podobě vyklápěcích pracovních stolů, zásuvných konferenčních stolků, ale třeba i křesel či sedaček s úložným prostorem. Stále populárnější jsou i modulární typy nábytku, kdy si můžete z jednotlivých modulů sestavit sedačku či stěnu podle svých představ a potřeb.

Přidejte jeden nápadný prvek

Co se týká akcentu, platí to, co v roce 2020. V obýváku je trendem mít jeden nápadný prvek. Většinou se jedná o zajímavý kus nábytku v odlišném stylu (například vintage křeslo v minimalistickém designu), nápadnou lampu nebo výrazně prošité polstrování. Právě tyto tři prvky jsou mezi nejžhavějšími trendy kandidáty letošního roku.

Foto: PhotoMavenStock, Shutterstock.com

V obýváku 2021 by neměl chybět výrazný prvek, jako je například designový konferenční stolekFoto: PhotoMavenStock, Shutterstock.com

Vytapetujte jednu stěnu

Tapetování stěn je opět v módě. Pro rok 2021 jsou typické květinové vzory. Sice se jedná o návrat klasiky, ale ne tak docela. Už žádné drobné kytičky. Teď jsou in velké květy. Zajímavější verzí tohoto trendu je zvířecí motiv v kombinaci se zelení. Tím skvěle ozvláštníte obývák, který je zařízený tmavším dřevěným nábytkem.

Pěstujte kytky

Ani trend týkající se dostatku zeleně v interiéru není novinkou. Ať už se jedná o zelené rostliny s velkými listy nebo jen malé sukulenty či kvetoucí orchideje a africké fialky. Prostě frčí všechny kombinace a hlavně jich má být co nejvíc. Dá se říci, že tento trend dokonale splňují květinové stěny.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Dopřejte si co nejvíc zeleně, protože letos platí, že kytek není nikdy dostFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Probuďte v sobě cestovatelskou náladu

Také světoví designéři zřejmě předpokládají, že většina lidí omezí cestování a dovolenou v exotice odloží. To však neznamená, že se na ni nemůžete těšit a předem se naladit na cestovatelskou notu. Abyste se vám lépe plánovalo, jsou letos v módě velké glóbusy a zarámované mapy. Platí to ale také například pro potisk na dekoračních polštářcích, přehozech nebo kusových kobercích.

Víte, jaké letos frčí nástěnné dekorace?

Reklama

Související témata: