Hlavní obsah

Trendy v pánské módě aneb Kdo jsou muži, kteří mají styl?

Foto: About You

Foto: About You

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už byl prvním oděvem muže fíkový list či kůže z mamuta, dnešní svět má dávno jiná pravidla. Oblečení si nyní páni tvorstva totiž nemusejí sbírat ani lovit sami. Kořist v podobě stylového outfitu nosí domů jejich partnerky a my pro ně máme nejlepší tipy!

Článek

Lámete si hlavu, co pořídit příteli, manželu či kamarádovi k narozeninám, nebo mu zkrátka chcete předat dárek jen tak? Vsaďte na nejnovější módní trendy, a řídit se můžete třeba podle jeho charakteru. S trochou nadsázky jsme rozdělili nejstylovější muže na pět základních typů. Jaký je ten váš?

Tip pro vás: Abychom vám nákupy usnadnili, všechny níže vybrané produkty (a ještě mnohem víc) koupíte v rámci Nákupní jízdy Proženy.cz v on-line shopu About You se slevou 25 %. Akce trvá od 22. do 31. března!

Sportovec 

Jeho parketem je čerstvě posekaný trávník, antukový dvorec i atletická dráha. V posilovně je častěji než doma a do hospody zamíří jen tehdy, pokud disponuje větší televizní obrazovkou, než má on sám. Sledovat důležitá utkání či zápasy patří mezi jeho hlavní záliby, a váš milovaný seriál, rodinná oslava i montování nové skříně od známé švédské firmy s nábytkem se rázem přesouvají do pořadníku povinností zas o příčku níž. V šatníku sportovce převládá funkční oblečení, a přesně takovým mu uděláte radost.

Foto: About You

Na foto: 1. mikina, Adidas, 1557 Kč; 2. tenisky, Adidas, 2597 Kč; tepláky, Adidas, 1817 Kč (vše prodává About You)Foto: About You

Rocker 

V uších má stříbrné náušnice i bezdrátová sluchátka a na každém kroku ho doprovázejí dunivé beaty legendárních kapel. Texty nejznámějších písní od Nirvany, AC/DC, Guns N’Roses a „Stounů“ mu utkvěly v paměti víc než výročí vaší svatby či datum narozenin vlastních rodičů. Miluje koncerty pod otevřeným nebem i nebezpečné motorky, a tak je možné, že občas na pár dní zmizí neznámo kam. Po vzoru Kurta Cobaina (†27) nosí kožený křivák a obyčejné džíny. Pokud chcete rockera potěšit, vezměte ho na nákupy po síti. Převlékání ve zkušebních kabinkách není nic pro něj.

Foto: About You

Na foto: 1. bunda, Freaky Nation, 4914 Kč; 2. džíny, Only & Sons, 777 Kč; 3. svetr, Nowadays, 2077 Kč; 4. boty, Tigha, 3727 Kč (vše prodává About You)Foto: About You

Gentleman 

Nabídne vám rámě, pomůže do kabátu a otevře dveře od auta (vůbec mu nevadí, že ho musí celé oběhnout). Vybrané způsoby, za které by se nemusel stydět ani mistr etikety Ladislav Špaček (69), z něj činí okouzlujícího společníka. Chodí na degustace vína, umělecké výstavy i luxusní večírky a rád vás vezme s sebou. Nikdy mu nechybí témata ke konverzaci, a ať už se mezi přítomnými diskutuje o eskapádách našich politiků, akciích Seznamu či výskytu antilopy skákavé v Jižní Africe, vždycky se do ní s úspěchem zapojí. Ve skříni každého pravého gentlemana visí nažehlená košile a značkový oblek, protože věří, že investici do kvalitních nadčasových kousků zúročí na každé události.

Foto: About You

Na foto: 1. oblek, Hugo by Hugo Boss, 7880 Kč; 2. tenisky, Adidas, 2467 Kč; košile, Jack & Jones, 1037 Kč (vše prodává About You)Foto: About You

Rebel 

Dokonale ho vystihuje motto: „Pravidla jsou tu od toho, aby se porušovala.“ V poštovní schránce mu spolu s letákovou nabídkou všech supermarketů z okolí leží už pár měsíců několik pokut za rychlou jízdu a milostný vzkaz od sousedky. Tenhle chlápek považuje čas za iluzi (v doslovném smyslu slova). Hodinky nenosí a na displej svého telefonu se rozhodně nepodívá jen kvůli tomu, aby přišel v předem dohodnutý termín na vaši schůzku. Přesto je na něm vždycky něco sexy. Jeho rebelský look podtrhuje tetování, černé oblečení a stylové martensky.

Foto: About You

Na foto: 1. mikina, Urban Classics, 907 Kč; 2. boty, Dr. Martens, 4394 Kč; 3. džíny, Only & Sons, 791 Kč (vše prodává About You)Foto: About You

Romantik 

Může být ubytovaný v největším mrakodrapu Saudské Arábie nebo stanovat na úpatí Novohradských hor, ale západ slunce si dokáže vychutnat všude stejně. Touží po spřízněné duši, které přinese snídani do postele i modré z nebe. Nikdy se na něj nelze zlobit příliš dlouho, svými roztomilými – občas naivními – argumenty vás totiž pokaždé odzbrojí. V jeho šatníku naleznete flanelovou košili i elegantní kalhoty, a pokud si lámete hlavu s dárkem, buďte si jistá, že opravdového romantika potěší téměř cokoli.

Foto: About You

Na foto: 1. bunda, Freaky Nation, 3874 Kč; 2. kalhoty, Drykorn, 3094 Kč; 3. košile, G-Star Raw, 2597 Kč; 4. boty, About You, 2077 Kč (vše prodává About You) Foto: About You

Jaké vlastnosti má podle vás dokonalý muž? A víte, jak poznat toho pravého? 

Tento článek vznikl ve spolupráci s on-line shopem About You. 

Načítám