Hlavní obsah

Tři typy slavnostního líčení. Letos zazáříte!

Foto: Lancome

Blýskněte se na večírku opravdu sexy líčenímFoto: Lancome

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevíte, jak se nalíčit na takové slavnostní chvíle, jako jsou vánoční či silvestrovská party? Už se nemůžete dočkat, až se před kolegy či přáteli blýsknete? Stejně a možná i více než výběr perfektního outfitu je důležitý dokonalý make-up. Tři nejvíc sexy typy líčení vám ukážeme v našem článku.

Článek

Vaše běžné ráno je hektické, nestíháte se ani pořádně nasnídat, natož se důkladně nalíčit. Všichni vaši kolegové znají vaši tvář s rychlomake-upem, ale netuší, jak moc vám to sluší, když si dáte opravdu záležet. Existuje několik typů líčení, které se dokonale hodí pro slavnostní chvíle a jimiž si dopomůžete k naprosto dokonalé variantě sebe samé.

Ať už zvolíte typ líčení z naší následující nabídky nebo se rozhodnete pro jiný look, mějte na paměti, že klíčem k úspěchu je krásná pleť! Nejste si úplně jisté postupem, kterým byste kýžené hebké a sjednocené pleti dosáhly? Pár hodin před líčením si dopřejte důkladný peeling (vše o pleťovém peelingu se dozvíte v článku Krásná pleť během chvilky – dopřejte jí peeling) a osvěžující hydratační masku. Po masce naneste na tvář podkladový krém nebo bázi, která dokáže pleť vyhladit a zmatnit, nebo naopak rozjasnit. Poté přichází na řadu make-up, který by měl odpovídat vašemu typu pleti a vašim potřebám, měl by být dostatečně krycí, měl by dlouho vydržet... Jak samy vidíte, o hledání toho pravého make-upu by se dala napsat spousta článků (na jeden z nich se podívejte zde Vyberte si make-up na míru). Máte-li takto dokonalý základ, pak už si stačí vybrat líčení a začít...

Kouřové líčení pro dramatický pohled

Kouřové líčení je klasika, která se drží na výsluní již mnoho let. Nejčastěji se objevuje v černých či hnědých odstínech, ale pokud chcete experimentovat, zajímavě vypadá i ve fialové či tmavě modré. Jak postupovat? Na celé víčko naneste světlý stín, který vytvoří podklad dalším úpravám, dále máte dvě možnosti: buď vedení silnější linky podél horních řas pomocí černé tužky na oči a její následné rozmazání do ztracena, nebo aplikace černého očního stínu na horní víčko, který směrem vzhůru a do stran ztrácí na intenzitě. O něco složitější je líčení oka pomocí různě intenzivních stínů jedné barvy – nejsvětlejší patří do vnitřní poloviny víčka, střední do vnější a nejtmavší pak na vnější koutek oka a do záhybu mezi víčkem a nadočnicovým obloukem. Mějte však na paměti, že tento typ líčení opticky oddálí oči. (Další variace najdete v článku Oční stíny: takhle vás změní.)

Foto: Thinkstock

Ke kouřovému líčení patří dvě vrstvy řasenkyFoto: Thinkstock

Důležité je důkladné „rozmazání", které předejde ostrým přechodům. Stejně jako u horního postupujte i u spodního víčka – zde by měl být efekt jemnější. Pro silnější dojem naneste černou kajalovou tužku i do vnitřní linky. Doladit výsledný look můžete vklepnutím rozjasňovače pod obočí a do vnitřního koutku oka (to se tak více rozjasní – více o rozjasňovačích se dozvíte v článku Krásná pleť jako z plakátu? Kouzlete s rozjasňovači!), zakončete jej dvěma vrstvami řasenky. Na závěr zkontrolujte, zda vám stín neopadal pod oči, případně make-up opravte (takové nehodě předejdete, necháte-li make-up až nakonec, nebo nanesete-li si pod oči silnou vrstvu sypkého pudru, nečistoty se usadí na něm a jdou pak snadno odstranit).

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop Eye palette 415 Kč, Amway BeautycycleViolette 305 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Dermacol Trio 69 Kč, Lavera Trend Sensitiv Přírodní tužka na oči 187 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop Glow highlighter 300 Kč, Dermacol Plump Up Extra Volume Mascara 199 KčFoto: archiv firem

Rudé rty pro sexy dámu

Chcete-li upozornit spíše na své rty, jednoznačně musíte zvolit rudou rtěnku – když ji doplníte černou linkou podél oka, budete působit smyslně a zároveň elegantně (detailní návod najdete zde). Pro nošení rudých rtů je bezchybná pleť podmínkou, červeň by totiž na drobné nedostatky ještě více upozornila a sebelepší korektor by vás nezachránil. Dejte si proto záležet na tom, aby vaše tvář byla hladká a sametová. Na rty naneste trochu pudru, aby barva lépe držela, a veďte tah konturovací tužkou (v barvě rtěnky) po linii rtů – ruka by měla být pevná a linka celistvá. Poté vybarvěte rty rtěnkou (barva se lépe nanáší štětečkem) – pro lepší fixaci obtiskněte rty do ubrousku a znovu přetřete rtěnkou.

K docílení výrazných očí zvolte oční linky tekuté nebo gelové a veďte tah podél horních řas – za vnějším koutkem ji lehce přizvedněte – pohled tak dostane svůdnější ráz. Linka může být tenká a decentní nebo širší a sexy à la Dita von Teese. S rudými rty a jednoduchou černou linkou se stanete neodolatelnou a sebevědomou ženou, kterou prostě nelze přehlédnout!

Tip redakce: Máte pro rtěnky slabost? Nepropásněte články Sexy trend podzimu: tmavě nalíčené rty! a Rudá rtěnka sluší všem! Nevěříte?.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Dermacol Fluid Eyeliner 149 Kč, Sisley Sheer Plum 939 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Oriflame Konturovací tužka Hollywood 129 Kč, Miss Sporty Fabulous Glam 89 KčFoto: archiv firem

Tvář prozářená sluncem

Považujete kouřové líčení i rudé rty za lekci z vyšší kosmetické školy? Netroufáte si na detailní stínování a při pokusu o jemnou linku jste měly kolem očí černé fleky jako medvídek panda? Pro ty z vás, které nemají tolik zkušeností, ale přesto by rády zazářily, máme dobrou zprávu. Existuje totiž jednoduché líčení, nad kterým nestrávíte půl dne a které zvládne i začátečník. Celé v podstatě stojí na bronzeru – díky němu bude vaše tvář vypadat zdravě a velice přitažlivě.

Na tvář naneste rozjasňující sérum, které dodá vaší pleti ještě před začátkem líčení barvu a jas. Poté použijte make-up. Pokud jste od přírody velmi bledé, použijte samoopalovací krém. Pak přichází na řadu bronzer – nejčastěji ve formě tuhého pudru – kterým si vytvořte zdravíčka, jemnou stopu (jako kdyby byla vaše pleť jen lehce políbená sluncem) naneste i na spáncích a po stranách čela, na nose i bradě – výsledek však musí vypadat přirozeně, a vy tak ze štětce vždy před použitím oklepte přebytečný nános!

Foto: Thinkstock

Vytvořte dojem opálené pleti!Foto: Thinkstock

Bronzerem krásně jemně opálenou pleť pak osvěžte zlatým stínem, kterým namalujte celé víčko, a hnědou či bronzovou tužkou, kterou orámujte spodní řasy – pohled bude oslnivý a vy budete vypadat, jako kdybyste se právě vrátily z úžasné dovolené! Make-up zakončete dvěma vrstvami řasenky a zlatým leskem na rty. Uvidíte, že vaše záře vám do náruče přiláká velice příjemnou společnost!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Rimmel Sunshimmer Natural Bronzer 100 Kč, Clinique True Bronzer 555 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bourjois Little Round Pot Intense Eyeshadow n.02 249 Kč, Mary Kay Waterproof Eyeliner (Deep brown) 260 KčFoto: archiv firem

Jaký make-up zvolíte na vánoční večírek vy? A máte zkušenosti s kouřovým líčením nebo rudými rty?

Reklama

Načítám