Hlavní obsah
3,8
(10)
Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Tvaroh skvěle doplňuje jakékoli ovoce. Máte doma třeba borůvky? Pusťte se do biskupáku!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 biskupský chlebíček
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 180 g cukru
  • 200 g hery
  • 4 ks vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 lžička citronové kůry
  • 100 g mandlí
  • 2 hrsti borůvek
Článek

Postup

01.

Žloutky utřete s cukrem, přidejte tvaroh, rozpuštěnou heru, mouku, citronovou kůru a sníh z bílků. Nakonec vmíchejte mandle a omyté borůvky.

02.

Nalijte do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a pečte asi 40 minut při 180 stupních Celsia. Borůvky lze nahradit jahodami, rybízem nebo třeba angreštem.

Biskupský chlebíček můžete vyzkoušet také s cuketou.

Související témata:

Načítám