Hlavní obsah

Tvarohový koláč s broskvemi

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Tvaroh a broskve prostě patří k sobě. Zkuste tenhle koláč, po kterém se jen zapráší!

Ingredience pro:
1 koláč
Na těsto
  • 260 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 125 g moučkového cukru
  • 2 lžíce vody
  • 2 žloutky
  • citronová kůra
  • sůl
Na náplň
  • 400 g polotučného tvarohu
  • 3 broskve
  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 lžičky citronové šťávy
Článek

Postup

Krok 1: Mouku, na kousky pokrájené měkké máslo, cukr, vodu, žloutky, špetku struhané citronové kůry a soli smíchejte dohromady a vypracujte hladké těsto. To zabalte do potravinářské fólie a nechte asi 20 minut odpočinout v lednici.

Krok 2: Mezitím si nachystejte podobnou metodou tvarohovou náplň: tvaroh, cukr nebo med, 2 vejce a jogurt smíchejte dohromady a vypracujte hladkou hmotu.

Krok 3: Broskve omyjte, zbavte pecek a nakrájejte na osminky. Vložte je do mísy, zakápněte citronovou šťávou a nechte odležet.

Krok 4: Odpočinuté těsto vyválejte na silnější plát, může mít klidně kolem 7 mm. Těstem pak vyložte dortovou formu nebo zapékací misku. Nezapomeňte na okraje! Do těsta rovnoměrně rozprostřete tvarohovou směs a navrch vyskládejte kousky broskví.

Krok 5: Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte asi 15 minut, pak teplotu stáhněte na 160 stupňů a ještě asi 20 minut dopečte. Koláč po vyndání nechte asi 2 hodiny odpočinout, aby tvaroh ztuhl, a můžete podávat!

Už jste někdy zkoušeli domácí kompot? Pokud ne, tak rozhodně vyzkoušejte ten broskvový s kořením.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.