Hlavní obsah

Vanilkové makové rohlíčky

Hodnocení:
(119)
Foto: Jan Přibylský
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Makové vanilkové rohlíčky jsou výtečný tradiční sváteční recept. Pokud milujete výraznou chuť máku a třeba navíc nemůžete ořechy, určitě je vyzkoušejte.

Ingredience pro:
60 kusů
Na těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g mletého máku
  • 50 g moučkového cukru
  • 200 g másla
  • 2 žloutky
  • 1 lžička citronové kůry
Na dohotovení
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 špetky mleté vanilky
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy prosejte mouku s cukrem, přidejte mák, pokrájené změklé máslo, žloutky a citronovou kůru. Vše důkladně propracujte, aby vzniklo pevné těsto bez hrudek. Zabalte ho do fólie a nechte asi hodinku v chladu. 

Krok 2: Z těsta pak odebírejte kousky a tvarujte rohlíčky. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a poté pečte deset minut v troubě předehřáté na 180 °C. 

Krok 3: Zatímco se cukroví peče, promíchejte moučkový cukr s vanilkou a ještě horké rohlíčky v něm obalujte. Pak je nechte rozležet v chladu přibližně dva týdny. 

Chcete víc makového cukroví? Vyzkoušejte slepovaná maková kolečka anebo domácí makové sušenky s pekanovým ořechem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama