Hlavní obsah

Kdy nejpozději nakoupit dárky online, aby dorazily do Vánoc? Dopravci zveřejnili termíny!

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kdy objednat vánoční dárky s jistotou, že dorazí tak, aby je vaši nejbližší našli pod stromečkem? Záleží na tom, jakého dopravce zvolíte, protože každý z nich má jiný termín. A my jsme je pro vás zjistili.

Článek

Chcete nakoupit na internetu dárky, případně někomu zaslat balíček poštou, nebo prostřednictvím některého z dalších dopravců? Pokud si potřebujete být jisti, že dorazí před Ježíškem, musíte spěchat!

Čas na poslání dárků se krátí

Nákupy na internetu jsou asi nejčastějším způsobem, jak pořídit dárky. Pokud se pro něj rozhodnete, je třeba hlídat si termín, do kdy stihnout objednávku, aby balíček dorazil včas a mohl být pod stromečkem. Kdy je nejzazší termín, abyste si mohli být jisti, že se tak stane? Společnost Upgates zveřejnila data největších tuzemských dopravců.

Největší zájem zákazníků o nákupy je tradičně právě v těchto dnech, tedy zhruba v půlce prosince, kdy začínají přicházet výplaty. „Nejzazším datem, kdy lze ještě bezpečně odeslat vánoční dárky, je u většiny dopravců středa 20. prosince, ale je lepší to nenechávat na poslední chvíli,“ radí Michal Benatzky, marketingový manažer společnosti Upgates. Čím dřív dárky pořídíte, tím klidnější můžete být.

Nejzazší termíny odeslání u jednotlivých dopravců

Abyste měli představu o tom, jak máte při internetových nákupech chvátat, podívejte se na opravdu poslední termíny odeslání zásilek, u kterých dopravce garantuje bezpečné doručení - tedy pravděpodobnost, že dárek dorazí včas.

Zásilkovna

20. 12. 2023 pro podání zásilky na depu, nebo svozem a  19. 12. 2023 při podání na výdejních místech. Poté roste riziko, že už do svátků zásilky nedoručí. Zásilkovna také uvádí, že pro její externí dopravce v rámci služby CZ Zásilkovna Domů HD (Home Delivery) bude poslední doručovací den sobota 23. 12. 2023. Pamatujte také na to, že před svátky je kratší doba, po kterou si zboží musíte vyzvednout ze Z-BOXu.

Česká pošta/Balíkovna

Nejzazším termínem pro odeslání zboží je středa 20. 12. 2023.

DPD

Datum bezpečného podání zásilky je středa 20. 12. 2023. DPD zároveň upozorňuje, že nejde o termín objednání zboží u e-shopu, ale předání zásilky přímo dopravci.

PPL

Tato doručovací společnost doručuje zásilky do pátku 22. 12. 2023. PPL uvádí, že balík do tohoto data doručí s pravděpodobností 98 % v případě, že bude dopravci předán do čtvrtka 21. 12. 2023.

GLS

Velmi podobné termíny zveřejnil také dopravce GLS. Zákazníkům doporučuje objednávat do 18. 12. 2023, aby se k nim balík dostal do 20. 12. 2023. Objednávky pro svoz doporučuje GLS vytvořit do 19. 12. 2023 do 19:00 hodin večer.

WEDO

Nejzazší termín pro objednání vánočních dárků je úterý 19. 12. 2023.

Načítám