Hlavní obsah

Vánoční dekorace z květináčů: Anděl, sněhulák i Grinch!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Květináče se dají využít nejen jako obaly na pokojové rostliny či vánoční hvězdu, ale můžete z nich vyrobit krásný svícen nebo anděla. Podívejte se na naše kreativní nápady.

Článek

Je víc než jasné, že letošní předvánoční i vánoční období budete trávit více doma. Není to ideální, ale na druhou stranu si můžete s dětmi vyrobit spoustu dekorací a užít si tak hezké kreativní chvíle pospolu v kruhu rodinném. Přinášíme vám zajímavé a netradiční tipy na dekorace z květináčů.

Strážný anděl

Na anděla si připravte dva bílé květníky, které postavte na sebe (jeden musí být menší). Slepte je k sobě tavnou pistolí. Nahoru přilepte polystyrenovou kouli. Zakoupíte ji stejně jako květníky v květinářství či v zahradnických potřebách hobby marketů, teď asi nejlépe online. Pak už jen vyrobte vlasy z ovčí vlny či bavlnky, na krk uvažte mašličku a na čelo nalepte hvězdu z alobalu. Křídla vystřihněte ze čtvrtky a můžete je ještě polepit kouskem krajky.

Foto: Tomáš Rubín

Anděla můžete nechat jen čistě bílého nebo mu klidně domalujte obličej a hvězdičky na spodek květináčůFoto: Tomáš Rubín

Hvězdný stromek

Pokud vám přebývají doma květníky, vezměte tři velikosti od nejmenšího po největší a obarvěte je na červeno nebo na zeleno. Okraje pak natřete lepidlem a posypejte třpytkami a po obvodu nalepte drobné hvězdičky, které seženete v papírnictví nebo květinářství. Můžete je ale třeba namalovat i stříbrným lakem na nehty. Nakonec na sebe květináče naskládejte tak, aby vytvořily pomyslný strom. Pokud do sebe dobře nezapadají, přilepte je tavnou pistolí.

Foto: Tomáš Rubín

Navrch stromku umístěte místo špičky ještě nějakou hvězdu či postavte svíčku na baterky, jako jsme to udělali myFoto: Tomáš Rubín

Svícen s kominíčkem

Skvělou variantou, jak využít o vánocích květináče, je také vytvořit svícínek na stůl. Stačí do obalu vměstnat trochu aranžovací hmoty, přidat pár zelených větviček a doprostřed zasadit vysokou ozdobnou svíčku. Po obvodu květináčku přivažte stuhu s navázanými rolničkami a k větvičkám posaďte kominíčka pro štěstí. Všechny potřeby na výrobu zakoupíte v zahradnických sekcích hobby marketů.

Foto: Tomáš Rubín

Svícen můžete vytvořit podle své fantazie i podle velikosti květináče. Když budete mít větší obal, klidně do něj zasaďte 4 svíčky a máte hotový adventní svícenFoto: Tomáš Rubín

Květník s Grinchem

Nejjednodušší variantou je květník ozdobit kresbou. My jsme zkusili namalovat podle předlohy známého zeleného mrzouta z televizní vánoční pohádky Grinch. A zelený obal jsme využili perfektně pro vánoční hvězdu.

Foto: Tomáš Rubín

Ozdobte klidně jen květinový obal na vánoční hvězduFoto: Tomáš Rubín

Sněhulák s čepicí

Pokud jste doma našli přebytečný bílý květináč, použijte ho na výrobu sněhuláka. Tenhle bude určitě bavit vaše děti, protože mu místo hrnce na hlavu mohou posadit vyřazenou ponožku. Na jejím konci lze vytvořit babuli – stačí konec svázat gumičkou, jako jsme to udělali my. Oči můžete namalovat nebo přilepit, stejně jako knoflíky a nos z kousku dekoračního filcu. Na spodek květináče jsme ještě přilepili ozdobnou třpytivou lepicí pásku.

Foto: Tomáš Rubín

Sněhuláka zvládnou vytvořit hravě i dětiFoto: Tomáš Rubín

Reklama

Načítám