Hlavní obsah

Jaro volá: Vyrobte si dekorace na zahradu z květináčů!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahrádkáři se už jistě nemohou dočkat a své království už začali po zimě opečovávat. My vám k tomu přidáme pár tipů na malé dekorace na terasu i na skalku. Vyrobte je z květináčů.

Článek

Pokud patříte k pěstitelům, zahrádkářům a milovníkům rostlin a bylinek, jistě budete mít doma přebytek květináčů i podkvětníků. V případe potřeby si je můžete koupit v hobby obchodech za pár korun. Pak už stačí zapojit fantazii nebo se inspirovat našimi nápady na nevšední dekorace a malované obaly na rostliny.

Malířská inspirace

Květináče můžete vymalovat podle slavných osobností. Zde jsme se inspirovali mexickou malířkou Fridou Kahlo. Obličej je namalovaný černým a červeným centrofixem a trs umělých květin je přilepený tavnou pistolí.

Foto: Tomáš Rubín

I obal na netřesky může rozkvéstFoto: Tomáš Rubín

Stojan na svíčku

Zbyl vám nějaký květináč i s podkvětníkem? Proměňte ho v jednoduchý stojan na svíčku, který můžete postavit na terasu i balkon. Květináč jsme ozdobili tradiční ubrouskovou technikou zvanou decoupage. Na tu potřebujete jen pestrobarevné ubrousky a speciální lepidlo z hobby obchodů.

Foto: Tomáš Rubín

Svícen z květináčů se vám bude hodit na jarní terasuFoto: Tomáš Rubín

Zahradní mlýnek

Postavte na sebe dva květináče různých barev a slepte je dohromady tavnou pistolí, případně speciálním dvousložkovým lepidlem. K horní části pak přilepte malou turbínu sestavenou z lékařských špachtlí. Pak už jen stačí domalovat spodní část centrofixem nebo temperovou barvou.

Foto: Tomáš Rubín

Dekorace ozdobí každou zahradní skalkuFoto: Tomáš Rubín

Jdou k vám kuřátka

Tuhle dekoraci můžete brát také jako inspiraci na Velikonoce. Z malých keramických květináčů vytvořte s dětmi roztomilá kuřátka či kohoutky. Stačí k tomu pár peříček, pohyblivá očka a dekorativní filc. Vše potřebné zakoupíte v papírnictví či textilní galanterii.

Foto: Tomáš Rubín

Malá kuřátka ozdobí parapet i velikonoční stůlFoto: Tomáš Rubín

Harry Potter

Květináč, který se bude líbit všem milovníkům slavného Harryho Pottera, bude chloubou každé zahrádky, ale klidně i dětského pokoje. Dejte dětem fixy, tempery a nechte je tvořit. Uvidíte, že jim uděláte určitě radost, jako dalšími superhrdiny.

Foto: Tomáš Rubín

Poznáváte malého čaroděje?Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Načítám