Hlavní obsah

Ve znamení Lva: velkorysí, odvážní a pyšní

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Znamení Lva vládne zvěrokruhu od 22. července do 23. srpna a je skutečným králem: Lvi jsou společenští, charismatičtí a nesobečtí. Co dalšího byste o nich měli vědět.

Článek

Znamení Lva vládne samo Slunce, což také znamená velmi sluneční povahu – optimistickou, velkorysou, plnou energie a dobré vůle. Navíc jsou Lvi rození exhibicionisti, rádi se chlubí a ukazují, potřebují pro svůj život publikum. Nikde se necítí tak dobře jako v záři reflektorů a potlesk a obdiv druhých jim zní jako rajská hudba. To navíc podporuje jejich ohnivá povaha. Vládnoucí živel v nich podněcuje touhu být nejlepší a nejobdivovanější ze všech.

Rození vůdci

Rozhodně jsou extroverti a bez lidí se cítí jako ryba na suchu. Na druhou stranu se je ale nesnaží zastiňovat – Lvi rádi druhým pomáhají, podpoří je, dodají jim síly. Jen jejich charisma většinou druhé automaticky přebije. Jsou ale velmi přátelští, rádi si druhé vyposlechnou a doopravdy je zajímají. Je velmi těžké nemít Lvy rád.

Pokud si vytyčí nějaký cíl, umí za ním jít – a hlavně umí přimět ostatní, aby chtěli totéž co oni. Umí být vynikající vůdci a motivátoři, jejich osobní kouzlo za ně odvede hromadu práce a zbytek doženou nadšením a taky hereckým uměním. Patří mezi jedince s přirozenou autoritou a zdravým sebevědomím. A tomu se prostě nedá bránit. Pevná kvalita tohoto znamení navíc znamená, že umí věci iniciovat a pak u nich také druhé udržet. Jejich zápal pro věc jen tak nepohasne.

Touha po luxusu

Lvi mají rádi luxus a bohatství, rádi se nechávají hýčkat, pohodlí se jim rozhodně zamlouvá a umí být i neuvěřitelně líní. Jsou to přece jen velké kočky, a která kočka se nerada vyvaluje v pohodlí na sluníčku? Přesto jsou ale příliš hrdí na to, aby si v situaci, která pro ně není ideální, řekli o pomoc. Věří v to, že si pomůžou sami, rozhodně se nikdy neprosí o milodary. Na to je jejich ego zkrátka příliš velké.

Lvi dostali do vínku přirozenou eleganci a noblesu, která se projevuje jejich chůzí i držením těla – je v nich něco smyslně magnetického, co k nim při vstupu do místnosti přitáhne oči všech. V extrému se jejich hrdost a sebevědomí mohou zvrhnout až v aroganci a pýchu, což je pak potřeba jim otevřeně sdělit – Lvi mají rádi přímé jednání a sami občas druhým něco bez obalu sdělí.

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Lvi mají obrovské charisma, které jen tak něco nepředčí Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Podnikatelé

Mají v sobě tolik energie a nápadů, že neumí jen tak v klidu existovat – věčně spřádají plány a vymýšlejí, kam dál a výš by se mohli posunout. Špatně vychází s autoritami, proto často podnikají a pracují sami na sebe. Jsou rozhodní, mají dobrý postřeh a bystře vyhodnotí každou situaci. Stejně tak umí věřit vlastní intuici, která je jen málokdy zklame. Kromě toho jsou odvážní a ochotní jít i do velkých rizik, když si spočítají, že jim za to stojí.

Se Lvem ve vztahu

Lvi se rádi nechávají okouzlovat. Nepotřebují vyloženě sladkou romantiku a srdíčka všude kolem, ale rozhodně se rádi cítí v centru dění a pozornosti, což je cílem k jejich srdci. Chtějí, aby se o ně jejich partner upřímně zajímal. Stejně tak se ale rádi nechávají hýčkat – a naopak i druhé hýčkají. Lvi jsou v tomhle velmi nesobečtí a často jen tak pro radost nosí dárečky i květiny.

I v posteli bývají vládci situace a všechno šlape podle jejich přání. Bývají převážně dominantní a druhého si rády „zkrotí“ pomocí pout či jiných pomůcek. Kromě toho je třeba je zbožňovat a obdivovat. Stejně jako v jiných oblastech života jsou i při sexu velmi otevření a často podléhají impulzivním nápadům, čas od času si rádi užijí milování na neobvyklých místech. Sex je pro ně zkrátka oblíbeným koníčkem.

Reklama

Související témata:

Načítám