Hlavní obsah

Ve znamení Panny: puntičkářské, zručné a zvídavé

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Mezi 23. srpnem a 22. září se rodí jedinci ve znamení Panny, nejorganizovanějším znamení horoskopu. Co dostávají tito zrozenci živlu země do vínku?

Článek

Znamení Panny je velmi ovlivněno planetou Merkur a živlem Země, který mu vládne – má potřebu zakořenit, najít si svoje místo ve společnosti a na něm klidně navždy zakotvit. Její domov je pro ni bezpečným přístavem, protože chaotické okolí, které nemá pod kontrolou, Pannu mate. Když má pocit, že se jí situace vymyká z rukou a že není připravená na každou eventualitu, začíná panikařit – a i proto se obklopuje uklizeným prostředím, kde má všechno své místo.

Perfekcionisti a puntičkáři

Živel Země jim dává do vínku také velkou praktičnost. To se projevuje jak v jejich organizační posedlosti, tak v tom, že umí pracovat rukama, vytvářet, konstruovat, vyrábět. Manuální zručnost je jednou z jejich předností, stejně tak to, že se dokážou hluboce soustředit na všechny úkoly, které před ně někdo postaví. Umí úplně vyblokovat svoje okolí a ponořit se do práce – a pokud je z ní budete vytrhovat, nebudou šťastní.

Tyto sklony mohou sklouznout až k nepříjemnému pedantství, kdy Panny nenechají na nikom nitku suchou. Mají obrovské nároky – na všechny ve svém okolí, ale i na sebe. Všechno musí být minimálně na sto deset procent, jinak s tím nebudou spokojené. Je na ně stoprocentní spolehnutí a povinnost je pro ně nadevše. Mají ale problém se sebepřijetím: nikdy si nepřijdou dost dobré.

Rozumem vpřed

Pořádek si Panny dělají i v mezilidských vztazích, nemají rády nejisté situace, naopak – všechno hezky narovinu. Na někoho můžou působit až hrubě, ale je to jen jejich snaha fungovat s čistým stolem. Stejně tak někdy vystupují bezcitně a cynicky – jejich činy vždy řídí rozum, dokáží emoce potlačit a soustředit se na logické řešení. Což ale neznamená, že žádné city nemají. Spíše bývají opatrní, aby se neangažovali někde, kde se můžou zranit.

Panny patří mezi nejinteligentnější znamení zvěrokruhu, k čemuž nahrává jak jejich schopnost soustředit se, tak dovednost oprostit se od emocí. Uplatňují se na nejrůznějších vědeckých pozicích a můžou dosáhnout opravdu velkých věcí. Proměnlivá kvalita navíc zaručuje, že se umí přizpůsobit jakékoli situaci – ačkoli je jim nejlépe ve vytyčených mantinelech, nová situace je nerozhodí, prostě z ní vytěží maximum. Radši ale o změnách vědí dopředu.

Foto: Balaguta Evgeniya, Shutterstock.com

Panny mají super schopnost soustředit se a oprostit se přitom od emocíFoto: Balaguta Evgeniya, Shutterstock.com

Panny ve vztazích

Ačkoli můžou působit chladně, jsou to také velmi obětaví a nápomocní lidé. Navíc nečekají vděk ani chválu – prostě vyřeší problém, který někoho trápí. To dělají. To umí. Vaše poděkování je už jen příjemným bonusem.

Panny to moc neumí se slovy a velká romantika a s ní spojená grandiózní gesta a projevy lásky je spíš uvádí do rozpaků. Neumí s nimi naložit a svou lásku projevují mnohem „obyčejněji“ a každodenně svými činy. Asi vás neoslní ručně psanými vzkazy přibalenými ke svačině (a stejně tak je nebudou vyžadovat od vás), ale když jejich jazyk lásky pochopíte, uvidíte, že vás svou vřelostí pravidelně oblažují – jen o tom neumí mluvit. Nechtějte po nich, aby dělaly něco, co nedokážou.

Jaké jsou v posteli?

Většinou jim trvá delší dobu, než se ve vztahu úplně otevřou a dojde na sex – je to pro ně extrémně intimní záležitost založená na důvěře. Panny sice nejsou zrovna vášnivé znamení, to si však v posteli vynahrazují pečlivostí a jakousi metodičností. Ačkoli byste to do nich na první pohled neřekli, rády zkoušejí nové věci a s téměř vědeckým zájmem zkoumají nové polohy a jejich „účinky“. Jakkoli divoké však v posteli mohou být, pamatujte, že to, co se stane v ložnici, by tam také mělo zůstat.

Reklama

Související témata:

Načítám