Hlavní obsah

Pracovní nasazení podle horoskopu: Kdo je lenoch a kdo dříč?

Foto: Batkova Elena, Shutterstock.com

Foto: Batkova Elena, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo se do práce vrhá po hlavě a každý trochu náročnější úkol ho láká, protože představuje výzvu. Někdo se rád pohybuje ve známých hranicích každodenní rutiny. A někdo má práci naprosto na vedlejší koleji a představuje pro něj nutné zlo. Jak jste na tom s pracovní morálkou vy?

Článek

Pracovní nasazení je vysoce individuální záležitost a kde se zrozenci jednoho znamení nezastaví a poctivě makají jako mravenci, tam se jiní naopak nepředřou. Jak je na tom právě vaše znamení zvěrokruhu? To vám dnes prozradíme.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani mají pracovní morálku jako na houpačce. Záleží totiž na tom, v jaké fázi projektu se právě nacházejí. Když začínají tvořit něco nového, musí sypat nápady z rukávu a vymýšlet neotřelé koncepty, jsou neunavitelní a nezastavitelní. V tomto momentě budou v práci trávit klidně 24 hodin denně, protože je to úplně pohltí. Brzo je ale omrzí cokoli, co musí dělat dlouhodobě – včetně práce. Berani fungují na nové impulzy, a když je nedostávají, jde to s morálkou rychle z kopce.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou neuvěřitelní držáci, na které je spolehnutí. Věci dotahují do konce. A je jedno, jestli je to vztah, který už dlouho nefunguje a oni se ho zuby nehty drží (což není moc pozitivní), nebo práce, která třeba trochu skřípe, ale oni jsou odhodlaní svou kariéru  zase nakopnout správným směrem (což je daleko lepší). Býci splní každý úkol, který dostanou. Na tom, co dělají, jim hodně záleží. Jedinou nevýhodou je, že jsou díky svojí důkladnosti a pečlivosti poměrně pomalí.

Foto: GalacticDreamer, Shutterstock.com

Býci patří mezi spolehlivé zaměstnance. Obrovským jejich plusem je, že dotahují věci do konceFoto: GalacticDreamer, Shutterstock.com

Blíženec (22. 5. – 21. 6.)

Jako obvykle létají Blíženci od jednoho extrému k druhému. Jeden den mohou být naprosto zapálení pro věc, druhý den je jejich práce neuvěřitelně obtěžuje. V čem ale excelují vždycky, je komunikace. Blíženci se dovedou „vykecat“ z každého problému, jsou to naprosto jedineční diplomati. Někdy ji samozřejmě využívají i k tomu, aby se dřív uvolnili dřív z práce, nebo získali volno navíc… na druhou stranu to často splatí tím, že vyžehlí téměř neřešitelný spor.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou velmi zodpovědní a spolehliví, nesnáší totiž pocit, že obtěžují někoho druhého. A proto rozhodně nestrpí, aby za ně dělali jejich práci kolegové. jsou však rádi, když je někdo pochválí, jejich pracovní morálku to ještě víc pozdvihne. Nebývají příliš iniciativní ani vůdčí typy, spíše se svezou „s davem“. V práci si jich často člověk ani nevšimne. Až když tam jednou nejsou, dojde všem, kolik práce zastanou.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Jakkoli jsou Lvi oslniví, velkorysí a každého doslova převálcují svým charismatem, jsou to v hloubi duše pěkní lenoši. Práci se často vyhýbají, zvláště úkolům, které jim úplně nesedí. Vzhledem k tomu, jak umí jednat s lidmi, se jim často podaří delegovat takovou práci na jiného chudáka, který jim za to ještě poděkuje. Umí druhé motivovat a na vedoucích pozicích se jim daří. Rozhodně to však nejsou workoholici a také si nikdy nenechají zasahovat do svého volna. To je posvátné.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Pokud Lvovi nesedne svěřená práce, snaží se jí vyhnoutFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou pracanti a dříči. Vždycky odvedou víc práce než všichni ostatní, ale dělají hlavně pro svůj dobrý pocit. Nesnesou, když nedávají do zadaných úkolů všechno. Jejich organizační já navíc způsobuje, že perfektně ovládají time management, a tak jsou i daleko efektivnější než ostatní. Pracují velmi rychle. Panny mají dokonalou disciplínu, nestane se, že by propásly jakýkoli termín. Práce je naplňuje, někdy dokonce víc, než by bylo zdrávo, a propadají se do workoholismu.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou na to, aby se daly označit za spolehlivé „pracanty“, příliš éterické a rozevláté. Žijí si tak trochu ve své vlastní svobodomyslné dimenzi, kde se na termíny moc nehraje a kde věci prostě počkají, až se objeví chuť a inspirace. Většinou mají spoustu kreativních nápadů a neobvyklý úhel pohledu, ale sedět v práci od devíti do pěti jim moc nejde. Nejsou ani materiálem na vedoucí pracovníky - řízení lidí je dost děsí.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou silní individualisti, což je ovlivňuje i v práci. Pokud si jedou sami na sebe, umí pracovat naprosto nezastavitelným tempem. Podnikání jim nejvíce vyhovuje. Pokud ale dělají pro někoho, kdo na ně dohlíží, určuje pravidla a ještě je kritizuje, začne u Štírů poměrně brzy problém. Zaseknou se a začnou „schválně“ odvádět minimum práce. Nesnáší, když je někdo řídí.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pro Střelce je na práci nejdůležitější atmosféra a kolektiv. Od toho se odvíjí všechno ostatní. Střelci se na pracovišti musí cítit chtění a podporovaní. Potřebují být obklopení týmem, který je na jedné lodi. Střelec, který si vytvoří přátelské vazby, své kamarády nikdy nenechá ve štychu a dokáže pracovat i na 120 %. Pokud mu ale kolegové nesednou, je to průšvih, protože Střelci nejsou nijak ambiciózní a v práci poleví. Pak raději věnují čas přátelům.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Zodpovědní a rozvážní Kozorozi jsou pýchou každého šéfa, protože patří mezi ty nejdokonalejší zaměstnance vůbec. Jsou praktičtí, pragmatičtí, mají rádi řád, existují v rámci tabulek a diářů, kde je vše pečlivě zapsáno a zkatalogizováno. Od svého systému se nikdy neodklánějí, průběžně si odškrtávají hotovou práci. Jejich povolání je většinou baví, nacházejí v tom smysl, a to je pohání kupředu.

Foto: OPOLJA, Shutterstock.com

Kozorozi milují tabulky. Každý den si odškrtávají, co už je hotovéFoto: OPOLJA, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Svobodní Vodnáři jsou kapitolou sami pro sebe. Tohle znamení nesnáší pravidla a rutinu a zkostnatělost, a proto většinou v „obyčejné“ práci nijak neexcelují, naopak dost trpí. Taková práce je nenaplňuje, a tím pádem jim na ní nezáleží a nemají potřebu se snažit. Vždycky mají plno výmluv. Aby je práce pohltila, musí jim zadaný úkol dávat smysl. Jsou ale geniální v kreativní oblasti.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby plavou s proudem, a patří tak mezi průměrné pracující. Nejsou ani příliš aktivní, ani moc líní, ale jsou raději v ústraní. Práci se snaží plnit svědomitě, ale nepřetrhnou se a dost často si vybírají dovolenou. Přitom je v nich obrovský potenciál, kde by nakonec mohli skončit, ale to se povede jen málo Rybám. Většina upřednostňuje teplo svého gauče a dobrou večeři.

Reklama

Načítám