Hlavní obsah

Realisté vs. snílci podle horoskopu: Máte hlavu v oblacích?

Foto: michaeljung, Shutterstock.com

Foto: michaeljung, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte hlavu plnou snů a vzdušných zámků, nebo stojíte nohama pevně na zemi a všechno posuzujete racionálně a s rozumem? I to vám prozradí znamení zvěrokruhu.

Článek

Někteří se na svět dívají zpoza růžových brýlí, často se nechávají unášet vlastními představami a velkolepými plány. Jiní naopak shazují každou vzletnější představu, na život a svět kolem sebe se dívají prakticky a všechno posuzují s chladnou hlavou. Která znamení jsou těmi největšími snílky zvěrokruhu? A kdo se naopak na všechno dívá skepticky? Samozřejmě jsou i znamení někde uprostřed.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou poměrně zdravým mixem skeptika a snílka. Na jednu stranu dokážou fantazírovat, přijít s velkolepými plány a idejemi. Nadchnout se pro něco nového a vysnít si, jak to bude krásně klapat, je jejich přirozenost. Nic jim nepřipadá nemožné. Na druhou stranu jsou ale Berani takovým uragánem energie, že když se do něčeho pořádně opřou, vážně to nejspíš taky zvládnou. Mají sice problém dotahovat věci do konce, ale když je někdo hlídá, jsou neuvěřitelně schopní. Jejich sny tak málokdy zůstávají pouze sny.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou rozhodně skeptici, stejně jako ostatní zemská znamení. Živel země je nutí stát nohama pevně kde jinde než na zemi. Než se Býk do něčeho pustí, vždycky to stokrát pečlivě zváží a přijde s neprůstřelným plánem. I proto je jejich životní tempo vlastně trošku pomalé – nic nenechají náhodě. Na druhou stranu ale věci zase neodsuzují příliš rychle jako neproveditelné – jen si prostě dopřejí dost času na to, aby zvážili, jestli něco reálné je, nebo ne.

Foto: M_Agency, Shutterstock.com

Býk nesní, Býk jednáFoto: M_Agency, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

U Blíženců hodně záleží na tom, jak se zrovna vyspí a kterou jejich stránku potkáte. Jeden den mohou s chutí snít o zářných zítřcích a druhý zpochybňovat i to, že se jim vůbec povede vstát z postele. Právě díky svojí rozpolcenosti jsou tak nepředvídatelní. Málokdy se však úplně utrhnou ze řetězu a ztratí kontakt s realitou. Blíženci fungují skrze svůj uzemněný intelekt, který jim velí povolat si k ruce rozum a logiku, i když sní. Rozhodně je neomámíte sladkými řečičkami, na to jsou moc skeptičtí.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou rozhodně snílci a romantické povahy. Mají spoustu představ, které se druhým mohou zdát naivní. Rádi utíkají do snů, kde jsou k sobě všichni hodní a laskaví a všechno šlape přesně tak, jak si představují. Realita jim někdy připadá příliš šedivá a touží po troše pozlátka. Jejich optimistický pohled na svět jim dovoluje nahlížet touto optikou i na každodenní bytí a věřit, že vždycky všechno dobře dopadne.

Kdo žije déle – pesimisté, nebo optimisté? Možná vás odpověď překvapí.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi zbožňují luxus a krásné věci a rádi si představují zářné zítřky a staví vzdušné zámky. Na druhou stranu ale umí stejně rychle snění opustit a realisticky zhodnotit svoje možnosti i situaci a přizpůsobit se skutečnosti. Létání s hlavou v oblacích je pro ně jen jakýmsi koníčkem, kterému se rádi oddávají, když nemusí zatěžovat svou mysl ničím praktickým. Tahle jejich schopnost přepínat mezi sněním a realitou uvádí většinu ostatních znamení v úžas a dělá ze Lvů skvělé vizionáře a motivátory.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

V jednu chvíli staví vzdušné zámku, ale vzápětí pokládá první stavební kámen, takový je LevFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Všechna zemská znamení stojí nohama pevně na zemi. A Panny obzvlášť. Snění považují za velmi neefektivní a zbytečnou zábavu, která k ničemu nevede a nic z ní není. Svůj čas raději věnují tomu, aby jejich život běžel jako na drátkách – organizují, plánují, zapisují. Uvádějí do chodu skutečné věci, které mohou něco změnit. Na lidi s růžovými brýlemi se dívají skepticky: však oni se z toho taky proberou. Panny zkrátka na romantiku nemají čas.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou srdcem se řídící osoby, které se málokdy rozhodují rozumově a logicky. Většinou zkrátka dají na to, co cítí. Kvůli tomu se můžou jevit jako věční idealisté a naivní snílci s růžovými brýlemi na očích. Pravdou je, že Váhy vědí, že by to, co mají v plánu, nemuselo vyjít. Ale odmítají si to připustit, protože by to přece taky vyjít mohlo. Můžou působit mnohem naivněji, než jaká je skutečná realita. Rozhodně to nejsou žádní neukotvení snílci.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou někde na pomezí mezi skeptikem a snílkem. Okolnímu světu ukazují pouze svou skeptickou, zatvrzelou tvář. Sarkasmem a jízlivými poznámkami se chrání před možnou bolestí a city. Ty si drží hluboko uvnitř sebe – a kdyby se vám k jejich nitru podařilo proniknout, možná zjistíte, že i Štíři si rádi malují věci narůžovo. Jen to nikdy neřeknou, hluboce se za to stydí. Takoví prostě jsou.

Foto: HBRH, Shutterstock.com

Štír si hraje na tvrďáka, ale uvnitř je to citlivá dušeFoto: HBRH, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou velcí optimisté, ale ne snílci. Umí žít v přítomném okamžiku a v realitě, ale právě to, co se kolem nich děje, přijímají s nadšením. Z každé situace dokáží vytěžit to nejlepší, vždycky najdou něco, z čeho se můžou radovat. Proto je jejich realita mnohem zábavnější a lepší než cokoli, co by si mohli vysnít. Růžové brýle prostě nepotřebují. Skepticismus a sarkastické poznámky k životu nepotřebují, jsou to přímí a upřímní lidé, kteří radši mluví na rovinu.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi snít moc neumí. Tihle velmi konzervativní jedinci prostě příliš představivosti nemají, je to něco, s čím si neví rady. Uvažují v jasně daných kolonkách a kategoriích, které jsou podložené fakty – pouštět fantazii na špacír by jim k ničemu nebylo. Tenhle přístup Kozorohy ale nijak neomezuje, rádi si žijí ve svém jasně daném světě, kde má všechno určená pravidla. Pořádek, řád a organizovanost se zkrátka se sněním moc nepotkávají.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Ve Vodnářích se snoubí kreativita a představivost, tedy vlastnosti, které jsou se sněním neodlučitelně spjaty. Vodnáři mají hlavu v oblacích, občas žijí ve svém světě a realita by je nemohla zajímat méně. Ale na druhou stranu umí stejně snadno z obláčku sklouznout a stát se nesmlouvavými vyjednavači, kteří si jdou tvrdě za svým a své předchozí éterické já ani trochu nepřipomínají. Záleží zkrátka na tom, v jaké fázi je zrovna zastihnete.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou největšími snílky horoskopu. Fantazie a představy, co by mohlo být a jak by mohlo být, jsou jejich denním chlebem, něčím, co jim spolehlivě dobíjí baterky. Dlouhodobý pobyt v realitě jim nesvědčí, po čase prostě potřebují utéct k představám. Dokážou mlčet celé hodiny, protože mají velmi bohatý duševní život a v jejich hlavě se toho odehrává víc, než si většina lidí dokáže představit. Praktické věci jim dělají obtíže – Ryby bývají často roztěkané a ztracené ve svých představách.

Reklama

Související témata:

Načítám