Hlavní obsah

Věci, které je lepší v páru neříkat

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Říká se, že pravda je klíčem ke zdravému a fungujícímu vztahu. Ale kolik informací byste své lásce měli poskytnout? Moc to s jejich množstvím nepřehánějte. Konkrétně tahle odhalená tajemství by se vám nemusela vyplatit!

Článek

Mít někoho, s kým se dá mluvit o osobních, intimních i pracovních věcech, je k nezaplacení. Jedná se o jednu z krásných výhod partnerství. Poctivost a komunikaci nakonec doporučují i odborníci na vztahy.

Pokud si však myslíte, že je nejlepší nenechávat svěřit se partnerovi úplně se vším, mýlíte se. Darcy Sterling, odbornice na seznamování a vztahy, popsala pro magazín Shape, které čtyři věci je výhodnější před svojí láskou neventilovat.

1. Bláznivé sexuální zkušenosti

No dobře, tak máte ze studentských let za sebou úlet se spolužačkou. Proč byste o tom neměly mluvit? Ačkoli se vychloubání s minulými sexuálními zkušenostmi zdá neškodné, vždycky může u stávajícího přítele odstartovat pocit nejistoty. Nebo žárlivosti.

Proto experti radí omezit diskusi o své sexuální historii na minimum. Rozhodně není třeba se zmiňovat o skupinovém sexu pod vlivem alkoholu nebo jak jste si po sexu s neznámým chlapíkem z diskotéky musely udělat těhotenský test.

Prý je moudré pouze upozornit partnera, že jste podstoupily testy na pohlavně přenosné nemoci – a zdraví je vaše druhé jméno. Nad vším ostatním by mohl zbytečně moc přemýšlet.

2. Nesympatie k jeho rodině

S partnerovou sestrou jste si nesedly, dělá jen problémy. Stejně jako tchán nebo tchyně, kteří vašemu vztahu nepřejí. Ano, i to se stává. Jenže má cenu situaci ještě zhoršovat? Koho by bavilo poslouchat, že urážíte lidi, které drahá polovička miluje? Neříkejte svému milému, že jeho rodinu nenávidíte. Pokuste se najít cestu, jak s nimi rozumně vyjít. Suma sumárum, jestli si nepřejete třicetiletou rodinnou válku, držte emoce na uzdě a ctěte pravidlo tichého příměří!

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Váš současný partner nemusí vědět všechno o těch bývalých. Ostatně, vy byste to chtěly?Foto: fizkes, Shutterstock.com

3. Počet intimních partnerů

Průzkum internetové seznamky Illicit Encounters odhalil, že muži i ženy za ideální počet milenců považují 12 sexuálních partnerů. Pokud jste jich měly méně než 10, jste podle mínění ostatních příliš konzervativní. V případě, že máte 13 a víc „sexuálních čárek“, připomínáte „lehkou dívku s uvolněnými mravy“.

Na přímý dotaz vyjmenujte nejdůležitější, plnohodnotné vztahy a zbytek spolkněte. Zachováte si tajemné charisma nedotknutelnosti a hlavně ženskou čest, která ani dnes není staromódní.

4. Nevěra ve vztahu

Vyprávět partnerovi, že jste podváděly předchozího přítele, je šílené – a může to mít vážné následky. A nepomůže, když své konání zaobalíte za věty typu „mohl si za to sám, vždyť se mnou nechtěl nikam chodit“. Vždycky bude Petr, Pavel i Roman přemýšlet o tom, zda je čeká stejný osud.

Ostatně, podle ankety Partnerského institutu Elite  přiznává 79 procent mužů, že své ženy podvedli, ačkoli je milují. A to stejné tvrdí 57 procent žen! Obavy protějšků tedy jsou na místě. Už jste to mu to řekly? Pak počítejte s tím, že vás partner může kontrolovat, hlídat a sledovat, s čím souvisí i zvýšené riziko (chronické) žárlivosti. Stojí to za to?

Reklama

Načítám