Hlavní obsah

Věci, které vám nikdo neřekne o manželském sexu

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Reklama

Jak moc nebo málo se liší manželský sex od toho, který mají mezi sebou svobodní? Jak dalece to závisí na době, jakou jste spolu? Jestli si myslíte, že milování v manželství musí nutně rok od roku upadat, vyvedeme vás z omylu.

Článek

Manželské ani sexuální štěstí nepadá z nebe. Dlouhodobý vztah vyžaduje péči a spoustu práce. Pak je odměnou za tu dřinu oboustranná spokojenost v posteli i mimo ni. Platí však, že bez práce nejsou koláče. Vášeň může rychle vystřídat nuda a stereotyp, jenže tak je to všude – i u těch, kteří snubní prsten nenosí. Proto se manželského sexu nebojte, tohle jsou vesměs pozitivní věci, které vám o něm nikdo předem neřekne. Ale měl by!

1. Sex berete s větší lehkostí

Každý pár má nějaké navyklé způsoby milování a během jedné relace obvykle vystřídá dvě až pět milostných poloh, pokud se tedy totálně odváže. Jednou za čas sice přijde chvíle, kdy má jeden z dvojice chuť zkusit něco nového a sex tak okořenit. Nicméně, třeba takových deset let od seznámení se nespoutaná a dlouhá jízda na manželově klíně (navíc zády k němu) jeví spíš jako sci-fi než reálná možnost. Na druhou stranu jste jako manželé uvolněnější, takže když něco neprobíhá úplně nejlíp, umíte se tomu upřímně zasmát.

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Pokud se znáte dlouho, nejspíš jste v posteli maximálně uvolněníFoto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

2. Pracujete s tím, co máte

No dobře, manželovi narostlo bříško a ani jeden z vás už není tak ohebný jako na střední škole. Do toho hormonální změny (andropauza a menopauza) dělají svoje. Dobrou zprávou je, že tělesné nedostatky umíte vyvážit porozuměním, úctou a hlubším milostným spojením, kterému rozumí jen dlouhodobé páry.

Najednou nezáleží na tom, jestli máte tři orgasmy po sobě nebo dokážete prosouložit celou noc. Pomilujete se dvakrát do měsíce a tyhle chvilky si užijete jako nikdy předtím. Klesající frekvence totiž nemusí znamenat útlum kvality!

3. Víc si všímáte detailů

Jelikož spolu v posteli nejste poprvé, pravděpodobně dost dobře znáte tělo svého muže – a on zase to vaše. Proto si při každém milování všimnete nesrovnalostí a neobvyklostí. Malý šrám, modřina, ale i jinak napnuté svaly těsně před orgasmem a dokonalé rozpoznání aktuálního stavu milencova vzrušení na stupnici od jedné do desíti, to všechno velmi intenzivně vnímáte.

Foto: Marina Fedosova, Shutterstock.com

Víte přesně, jak druhého potěšit, a on ví to samé o vásFoto: Marina Fedosova, Shutterstock.com

4. Býváte vynalézavější

O dobrodružství v manželství rozhodně nepřijdete. Zatímco dřív bylo snadné svalit se do peřin a užít si hlasitého sexu až do rána, s dětmi už to tak jednoduché není. Musíte se před nimi skrývat, takže plížení se do koupelny, zakopávání kalhotek pod gauč a nucené tlumení slastných vzdechů se dřív či později stane normou. Komplikovanější podmínky však vyloženě nutí ke kreativitě. Pomilovat se na schodech, když se děti dívají na pohádku? A proč ne?

5. Zvláštní příležitosti se stávají vzácnějšími

Občas se najde výjimečná příležitost, kdy spolu zůstanete sami. Dítě odjede na tábor, přespí u kamaráda nebo u babičky. Máte prostor navléknout si ten latexový kostým, který léta schováváte ve skříni, a dokonce použijete vibrátor, o kterém se domníváte, že by ho jiní členové rodiny mohli slyšet. Podobné situace jsou sice vzácné, ale krásné. Navrací muže a ženu z módu „máma a táta“ do role milenců.

Nikdo se však nesmí divit, že někdy chuť na sex převálcuje touha po spánku, jídle a klidu u televize. Ostatně, centrum slasti, ať už ze sexu nebo právě z jídla, končí ve stejné části mozku, která se jmenuje hypotalamus. Že svého muže milujete víte i ve chvíli, kdy s ním jen tak sedíte na gauči a sledujete film. Tak teď ještě řekněte, že se nemáte fajn?

Reklama

Načítám