Hlavní obsah

V novém roce sami? Zbavte se sexuální frustrace!

Foto: Standret, Shutterstock.com

Foto: Standret, Shutterstock.com

Reklama

Může vás pohltit, naprosto ovládnout a ničit. Sexuální frustrace si své oběti vybírá potichu a zákeřně. Dokážete se jí ubránit a cítit se ve svém těle, životě i posteli skvěle – bez ohledu na to, zda vedle vás zrovna někdo leží?

Článek

Starý rok je za námi a ten nový teprve začíná. Možná máte v plánu si během něj někoho najít, protože samota vám nevyhovuje. Nebo vás rovnou stresuje – i po intimní stránce. Chybí vám lidské tělo, doteky, všechny předehry a uspokojování potřeb. Vlastně už tím vším trpíte a potřebujete se sexuální frustrace zbavit. Jenže jak, když nemáte partnera? Inspirujte se radami sexuálního kouče Seana Jamesona z irského Dublinu.

1. Samota = prostor pro seberealizaci

Masturbace uleví od stresu a zažijete něco příjemného a sexy. Díky ní lépe poznáte své tělo, zdokonalíte techniky a poskytnete svému duševnímu stavu správnou vzpruhu. Sólo hrátky zakončujte orgasmem, třeba i vícečetným. 

Tímhle způsobem podpoříte produkci endorfinů, které vyvolávají pocit euforie a pohody a jsou báječným lékem na úzkosti, napětí, depresi i paranoii. Posilujte pánevní dno, používejte sexuální hračky a vyzkoušejte i nějaké nové, které rozšíří váš intimní repertoár o zajímavé vjemy. Neomezujte se jen na umělé penisy a dilda, trh toho nabízí mnohem víc.

2. Zbavte se přebytečné energie

Večer sedíte, přemýšlíte, co dělat, a podléháte beznaději, protože po vašem boku není nikdo, s kým by se vaše (sexuální) plány daly realizovat. Nenapadlo vás někdy, že k těmto stavům přispívá i přebytek energie? Naložte si toho na svá bedra o něco víc, ihned poznáte ten rozdíl.

V práci přijměte nový projekt, věnujte se dobrovolnické činnosti, cvičte, běhejte dlouhé tratě, přestavte byt, znovu se zabývejte svým dávno ztraceným koníčkem. Cokoli, co vás vyčerpá a pomůže vám usnout, se počítá, neboť tělo i mysl v zajetí únavy nedostanou prostor řešit sexuální frustraci.

Foto: Daxiao Productions, Shutterstock.com

Sportujte, tančete, pište básně, choďte venčit psy do útulku... Zkrátka vložte energii do něčeho, co vás těšíFoto: Daxiao Productions, Shutterstock.com

3. Najděte si spojence

Nemusíte nikam chodit a přímo se seznamovat, navíc to teď vinou okolností ani moc nejde. Využijte on-line prostředí, zaregistrujte se na portálech s erotickým obsahem a diskuzním fórem. Jistě brzy najdete někoho, kdo se s vámi v bezpečném prostředí chatu dá do řeči. Bavte se o erotice, seznamování, tužbách a třeba i o příležitostném sexu. Je fajn mít spojence a někoho, kdo vám může zvednout i sebevědomí, byť jen skrz písmena a korespondenci.

4. Mírněte svůj strach

Někdy se člověk cítí sexuálně frustrovaný jenom proto, že náhodně potká bývalou známost, která v něm vyvolá vzpomínky. K vnitřnímu neklidu však přispívají i obavy, zda jste či nejste ještě žádoucí, a tak dále a tak dále. Všichni si s něčím dělají starosti, to je život. Pracujte s tím. Posilujte sebevědomí, obklopte se lidmi, kteří vás mají rádi, podstupte psychoterapii, pokud cítíte, že se jedná o krok správným směrem. Cílem je cítit se lépe, rozhodně ne hůř.

5. Svůj stav považujte za dočasný

Pro mnohé jedince je sex důležitou součástí života. Patříte-li k nim, pravděpodobně trpíte při myšlence, že nejste sexuálně aktivní tak jako dřív. Pokuste se věc vidět s nadhledem. Sex poskytuje jisté výhody a vy si ho zase naplno užijete, až tohle období sucha skončí a vy se posunete z přestupní stanice. Někde na vás totiž určitě čeká ta správná druhá polovička, s níž se ponoříte do sexuálního rauše a nebývalé intimity. Mějte oči otevřené a nezavírejte dveře před žádnou příležitostí k seznámení. Nikdy nevíte, koho potkáte.

Reklama

Načítám